Robin Himelman, rezervni golman Epena (©AFP)
Robin Himelman, rezervni golman Epena (©AFP)

Epen bez prvog golmana protiv Popovićevog Serkla

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 14:43

Susret u Brižu, koji počinje od 20.45 časova, otvara 8. kolo belgijskog šampionata

Epen igra u serijama. Od početka sezone belgijski prvoligaš je ostvario dva remija, tri pobede, pa dva poraza. Nada se da će ovu najnoviju seriju da prekine u petak od 20.45, na gostovanju Serkl Brižu, u 8. kolu.

Serkl je takođe imao neprijatnu seriju poraza, pre prošlog kola ih je vezao tri. Trijumf na gostovanju Zulteu u Varegemu sa 4:2 prekinuo je tu neprijatnost.

Izabrane vesti

20.45: (2,10) Serkl Briž (3,45) Epen (3,50)

Epen je trenutno u prednosti na tabeli, ima tri poena više od Serkla i nalazi se na šestoj poziciji. Ipak, ta dva poraza zabrinjavaju trenera Stefana Kramera koliko i povreda prvog golmana Abdula Nurudina.

Ovaj 22-godišnji čuvar mreže iz Gane je bio standardan na prvih šest utakmica, iako nije nijednom uspeo da sačuva mrežu netaknutom. Međutim, povredio se uoči duela sa Antverpom (1:0), pa je propustio tu utakmicu, a povredu nije uspeo da sanira ni za gostovanje u Brižu. Njega će da zameni 10 godina stariji Robin Himelman.

Dobra vest za Epen je ta da se sa bolovanja vratio Andreas Bek. Ovaj 34-godišnji defanzivac, koji je godinama igrao za Štutgart i Hofenhajm, propustio je takođe susret sa Antverpom, ali će biti spreman da igra protiv Serkla.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

S druge strane, domaćin je potpuno kompletan. Do ovog kola je samo Frank Kanute bio na bolovanju, ali i on se vratio treninzima, tako da je u konkurenciji za današnji meč.

To znači da je u konkurenciji i 21-godišnji štoper Boris Popović, mladi reprezentativac Srbije na pozajmici iz filijale Monaka. Popović je ove sezone već odigrao pet mečeva za Serkl, a jednom se upisao u strelce, protiv Serena.

Od 2016. godine i povratka Serkla u elitni rang, do sada, protiv Epena je tim iz Briža igrao šest utakmica, a čak pet ih je izgubio. Samo je u oktobru prošle godine uspeo da ga savlada, i to kao gost, sa 2:1.


tagovi

Belgija 1EpenSerkl BrižBoris Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara