FOTO: twitter.com/zenit_spb
FOTO: twitter.com/zenit_spb

Eraković centralna figura u Sankt Peterburgu: Zbog besprekorne defanzive, VAR-a u nadoknadi i ulaska u "klinč" sa Dolgovim (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 18:56

Bivši igrač Crvene zvezde odigrao kvalitetan meč, ali i zaradio javnu opomenu u nadkonadi meča sa Fakelom - 2:0

RusijaStrahinja Eraković bio je centralna figura Zenitove pobede nad Fakelom (2:0) u četvrtom kolu ruske Premije lige, kojom je sastav Sergeja Semaka krekinuo negativan niz rezultata u poslednja dva meča.

Jedan od glavnih razloga za to stoji u činjenici da je bivši prvotimac Crvene zvezde odigrao besprekorno u defanzivi i bio jedan od najistaknutijih aktera utakmice, drugi što je se gledao VAR u nadoknadi utakmice nakon što ga je lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru Zenita, a treći što je nakon toga ušao u verbalni okršaj sa napadačem gostiju Aleksandrom Dolgovim.

Izabrane vesti

U igri domaćina se jasno videlo opterećenje rezultatom u ovom meču. Zenit je osvojio samo jedan bod u prethodna dva kola, pa njegova pobeda nije smela da se dovede u pitanje.

Domaći su uspeli da povedu posle lukave reakcije Matea Kasijere, koji je pred golom gostiju iskoristio neodlučnost igrača Fakela, pa je gurnuo loptu pred noge Ivana Sergejeva i omogućio mu da postigne i drugi prvenstveni gol u ovoj sezoni.

Zenit nije blistao u nastavku meča, ali je signurno držao "minimalc" u svojim rukama. Međutim, iznenada se zakuvala situacija u samoj završnici meča. Nakon udarca Andreja sa dvadesetak metara udaljenosti lopta je u ruku pogodila Erakovića, pa je usledila reakcija iz VAR sobe. Srpskog igrača lopta jeste udarila u ruku, iako je bila proslonjena uz telo, ali je arbitar Šadjanov nakon toga pokazao da se radi o kontrafaulu, koji se dogodio u duelu između Vasiljeva i Maksimova.


Ta odluka je zakuvala situaciju na terenu i izazvala nezadovoljstvo među gostujućim igračima, posle čega su u klinč ušli Strahinja Eraković i Aleksandar Dolgov. U to su se umešali i ostali igrači, ali se nakon nekoliko oštrijih reči sa obe strane sve ubrzo smirilo. Žute kartone su potom zaradili Eraković i Irakli Kvekveskiri.

Gosti su u poslednjim sekundama utakmice krenuli na sve ili ništa, što im se osvetilo u osmom minutu nadoknade, kada se otvorio brz kontranapad ekipe Sergeja Semaka, koji je rezultirao pogotkom Goustava Mantuana, odnosno pravovremenom asistencijom Alekseja Sutormina.

RUSIJA 1 – 4. KOLO

Petak

Ural – Spartak Moskva 3:2 (1:0)

/Miskić 45+2, Egoričev 90, Bifalvi 90+4 – Bondonda 53, Sobolev 81/

Subota

Lokomotiva Moskva – Krila Sovjetov 1:1 (0:0)

/Maraduišvili 90+3 – Rasakazov 86/

Orenburg – Krasnodar 0:2 (0:0)

/Spertsijan 67, 89/

Rostov – Rubin Kazanj 3:0 (0:0)

/Komličenko 52, Langovič 78, Golenkov 88/

Nedelja

Dinamo Moskva - Baltika 2:0 (0:0)

/Besmerni 55, Makarov 75/

Zenit - Fakel 2:0 (1:0)

/Sergejev 16, Mantuan 90+8/

19.00: (1,58) CSKA Moskva (3,90) Soči (6,00)

Ponedeljak

18.30: (2,65) Nižnji Novgorod (3,15) Ahmat Grozni (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fakel VoronežZenitStrahinja ErakovićRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara