Erik Jirka u dresu Radničkog iz Niša (© Star sport)
Erik Jirka u dresu Radničkog iz Niša (© Star sport)

Erik Jirka pred vratima Lige šampiona: Stigao u Plzenj, ugovor na tri godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 15:34

Slovak je brzo našao klub posle rastanka sa španskim Ovijedom

Do pre nekoliko sedmica u Drugoj ligi Španije, naredne u meču za plasman u Ligu šampiona! Upala je sekira u med Eriku Jirki, pošto je slovački ofanzivac uspeo ne samo da se snađe, nego i da nađe daleko bolji klub od Ovijeda. Nekadašnji član Crvene zvezde stigao je u Češku kako bi se obavezao na saradnju Plzenju.

Jirka će potpisati ugovor na tri godine, te ikako postoji mogućnost da se nađe u protokolu sa prvenstveni meč sa Hradecom u subotu, realnije deluje da bude na raspolaganju treneru Mihailu Bileku naredne srede u Bakuu, u prvom susretu plej-ofa kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, sa Karabagom. A do revanša sa sastavom u kome su bitne karike Marko Vešović i Marko Janković ima dovoljno vremena da se nametne stručnom štabu.

Izabrane vesti

Jirka nikad u karijeru nije igrao grupnu fazu Lige šampiona, a baš ta mogućnost mu se nudi sad, posle 20 utakmica za Ovijedo minule sezone i jednog gola u Kupu kralja. Posle odlaska iz Crvene zvezde, koja ga je angažovala dok je bio član Spartaka iz Trnave, desni spoljni je išao na pozajmice u niški Radnički, poljski Gurnjik i španski Mirandes, da bi prošlog leta prodati Ovijedu za 500.000 evra.

Prethodnih dana jurili su ga Burgos i upravo Mirandes, ali se Jirki nije ostajalo u Španiji. Posle posle poziva iz Češke i osigurane minimum grupne faze Lige Evrope. Još samo da reši papirilogiju i potpiše ugovor.


tagovi

PlzenjViktorija PlzenjErik Jirka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara