Benedeto (© Reuters)
Benedeto (© Reuters)

Ernan Krespo odobrio transfer Darija Benedeta za 5.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 10:49

Potvrdio predsednik Sao Paula

Izgleda da je evropski fudbal, ipak, bio preveliki zalogaj. Najbolje se Dario Benedeto snalazi u latino-američkom. Posle dve godine provedene u Marselju mogao bi opet put Južne Amerike.

Samo ne u rodnu Argentinu, već u Brazil. Za snažnog napadača zainteresovan je Sao Paulo, na čijoj je klupi sedeo Ernan Krespo. Upravo je nekada sjajni centarfor zagovornik ideje da se angažuje Benedeto kako bi njegov tim bio što konkurentniji u završnici Kopa Libertadores – u noći između srede i četvrtka plasirao se u četvrtfinale – kao i u nastavku Serije A, pošto već 13 godina čeka titulu u Brazilu.

Izabrane vesti

Ni ove godine mu ne ide. Tek je na 16. mestu posle 12 kola, postigao je samo osam golova – treći najslabiji učinak u konkurenciji 20 timova – i jasno je da mu je potrebno još napadača. Postojeće opcija u liku Emilijana Rigonija, Edera ili Martina Beniteza odrađuju tek deo posla. Nedovoljno. Krespo želi silu u ofanzivi i zato je naredio dovođenje Benedeta, ceneći njegove partije iz vremena dok je nosio dres Boke juniors ili meksičke Amerike.

U Marselju su svesni da nije opravdao reputaciju jednog od boljih argentinskih špiceva i obeštećenje od 18.000.000 evra. Sad bi ga pustili po znatno nižoj ceni. Prva ponuda Sao Paula glasi 5.500.000 evra, a Francuzi deluju zaniteresovani za saradnju.

„Razgovarali smo i sa Benedetom i sa Marseljom, ali još ništa nije dogovoreno. Nedostaju detalji. Dario je pokazao želju da igra za nas, ali Sao Paulo mora da posluje odgovorno, sve što radimo mora biti usklađeno sa budžetom“, izjavio je predsednik Sao Paula, Žulio Kareres.


tagovi

BrazilBrazil 1Sao PauloDario BenedetoMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara