Erupcija na Bombonjeri, Boka na pragu finala Kopa Libertadores! Benedetov petominutni šou ugasio Palmeiras (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.10.18. | 11:15

Sjajna utakmica vrsnog napadača

Gori plavo-žuti deo Buenos Ajresa, erupcija oduševljenja na Bombonjeri! Nakon poraza Rivera u prvom polufinalnom meču Kopa Libertadores od Gremija, fudbaleri Boke Juniors dodatno su usrećili svoje navijače pošto su u paklenoj atmosferi savladali Palmeiras sa 2:0 (0:0) i jednom nogom praktično kročili u finale elitnog američkog klupskog takmičenja.

Krcate tribine čuvene fudbalske arene u srcu Buenos Ajresa klicale su samo jedno ime po završetku utakmice. Dario Benedeto razbio je u paramparčad brazilskog giganta posle dva gola u petomintnom šou, iako je Ramona Abilu zamenio tek u 77. minutu. Golgeteru njegove klase bilo je dovoljno tek nekoliko dodira s loptom da zapali tribine i Boki podari jednu od najvažnijih pobeda dosad. A, on je to učinio s dva majstorska hica! 

Izabrane vesti

Prvo je u 83. minutu nadskočio loše postavljenog Felipea Mela i rezantnim udarcem glavom matirao nemoćnog Vevertona, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije vrhuski izrolao loptu i poslao bombastičan udarac kojim je umalo pocepao mrežu i doveo Bombonjeru do usijanja. 

Utakmica je do momenta Benedetovog ulaska bila zategnuta kao struna. Oba tima su vladala situacijom, dok su odbrane protivničkim napadačima ostavljale minimalni, gotovo nepostojeći prostor za manevar. Ipak, na kraju su se ostvarile reči Giljerma Barosa Skelota izgovorene pred samu utakmicu, kada je obećao pobedu, razliku veću od jednog gola i da mladi Agustin Rosi neće vaditi loptu iz svoje mreže.  

Imao je sreću, doduše, Skeloto, što mu se Benedeto oporavio na vreme posle velikih problema s Ahilovom tetivom proteklih sedmica. Inače, verovatno bi na semaforu stajale dve nule da nije bilo 28-godišnjeg golgetera.

Ovaj trijumf Boki će pomoći i na planu daljeg takmičenja u argentinskoj Primeri, gde je u poslednje četiri utakmice doživeo poraz i dva remija. Sada Boka ima dovoljno goriva da pojača ritam i na domaćoj sceni i uhvati zalet za dalje. 

Mada, treba se pripremati i za revanš u Brazilu. Drugi meč je na programu 1. novembra. Dan ranije River će ići na noge Gremiju, posle minimalnog poraza na Monumentalu u prvom susretu (0:1). 

KOPA LIBERTADORES - POLUFINALE

Prvi mečevi

Sreda:

River Plata – Gremio 0:1 (0:0)
/Mičel 62/

Četvrtak:

Boka Juniors – Palmeiras 2:0 (0:0)
/Benedeto 83, 88/

Foto: Action Images


tagovi

Dario BenedetoBoka juniorsPalmeirasKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara