Patrik Kutrone se vratio sa pozajmice iz Firence (©Reuters)
Patrik Kutrone se vratio sa pozajmice iz Firence (©Reuters)

Espirito Santo kuburi sa napadačima, Kutrone jača špic Vulverhemptona

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 13:36

Italijanski napadač se vratio sa pozajmice iz Fjorentine i u konkurenciji je za meč protiv Kristala Palasa u FA kupu. Luka Milivojević neizvestan zbog povrede leđa

Tradicionalno, posle Boxing day groznice Englezi nastavljaju sezonu mečevima FA kupa. Večeras su na programu dva meča. Desetkovan Aston Vila dočekuje Liverpul, dok će u isto vreme (20.45) Vulverhemptn da bude domaćin Kristal Palasu.

Vukovi ove sezone ne igraju onako kako se od njih očekuje. Portugalska kolonija posrće u Premijer ligi, pa je mendažer Nuno Espirito Santo odlučio da povuče sa pozajmice dvojicu igrača, Italijana Patrika Kutronea iz Fjorentine i Morgana Gipsa Vajta iz Svonsija. Obojica fudbalera su u konkurenciji za tim protiv ekipe iz Londona.

Izabrane vesti

Santo ne može da računa na nedovoljno oporavljen Danijela Podensea, Vilija Bolija i Marsala, dok Honi i meksički napadač Raul Himenez i dalje nisu spremni. Od rovitih šansu bi mogao da dobije Belgijanac Lender Dendonker.

Iskusni menadžer Palasa Roj Hodžson očekuje da promeša karte u odnosu na meč Premije lige protiv Brajtona protekog vikenda (3:3). Reprezentativc Gane Džerfri Šlup je povređen, kao i Geri Kejhil i Skoti Dan. Luka Milivojević ima problema s leđima, pa je pod znakom pitanja ze gostovanje Vulverhemptonu. Vejn Henesi, Martin Keli, Natan Ferguson i Konor Vikam odavno su van konkurencije za tim.

Ova dva tima se nisu sastala u FA kupu još od 2010. godine. Tada je Kristala Palas bio bolji na svom terenu sa 3:1, a sva tri pogotka delo su Denija Baterfilda. U Premijer ligi ove sezone Vulvsi su pobedili tim iz Londona sa 2:0. Poslednjih pet utakmica ova dva kluba završena su tipom 0-2 gola.

Ukoliko posle 90 minuta ne bude pobednika, igraće se novi meč, ali na Selherst parku u Londonu.


tagovi

Patrik KutroneKristal PalasVulverhemptonEngleskaFA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara