Samjuel Eto (©Reuters)
Samjuel Eto (©Reuters)

Eto veruje da Kamerun može do svetske titule: Ne trebaju ti vanzemaljci, nego dobra priprema

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.22. | 20:01

Optimizam u redovima rivala Srbije

Brojne simpatije fudbalskog sveta pobrali su Kamerunci na Svetskom prvenstvu u Italiji 1990, kada su predvođeni harizmatičnim napadačem Rožeom Milom stigli sve do četvrtfinala. A tamo ispali tek posle produžetaka u meču sa Englezima (2:3).

Reprezentacija iz srca afričkog kontinenta učestvovala je potom na još tri uzastopna Mundijala, pa propustila turnir u Nemačkoj 2006, ali se 2010. i 2014. opet našla na smotri najboljih svetskih selekcija. Rusiju 2018. su preskočili, a na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru takmičiće se u grupi sa Srbijom, Brazilom i Švajcarskom. I, deluje da u vrlo optimističnom raspoloženju čekaju novembar...

Izabrane vesti

Predsednik FS Kameruna, nekadašnji golgeter prve klase Samjuel Eto, kaže da ne vidi razlog zašto njegova reprezentacija ne bi mogla na sam tron, do titule svetskog šampiona.

Optimizam bazira na Interovom osvajanju Lige šampiona 2010, čemu je i sam doprineo.

"Ne vidim zašto ne bismo mogli da trijumfujemo. Verujem da ti za osvajanje Svetskog prvenstva nisu potrebna čudovišta ili vanzemaljci, već dobra priprema, jak mentalitet i pomalo ludila. Osvojio sam mnogo toga u karijeri, a da bih to učinio dao sam sve što sam mogao. Uvek uzimam Inter za primer. Niko na početku sezone 2009/10. nije verovao da Inter može do pehara Lige šampiona, ali je Žoze Murinjo sa grupom muškaraca i ratnika uspeo da učini baš to. Voleo bih da vidim tako nešto i od kamerunske reprezentacije", ispričao je 41-godišnji Eto novinarima u Milanu, gde se nalazi povodom humanitarne utakmice svetskih zvezda koja će biti odigrana 23. maja na San Siru.

Videćemo kako će se Kamerunci pripremiti za predstojeći Mundijal. Takmičenje otvaraju 24. novembra protiv Švajcarske, pa četiri dana kasnije igraju protiv naše selekcije, a onda i protiv Brazila 2. decembra.



tagovi

Samjuel Etosp u kataruOrloviKamerunfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara