Ko je bolji? (©Reuters, ©AFP)
Ko je bolji? (©Reuters, ©AFP)

Euro vs Kopa Amerika, Mesi ili Ronaldo, Nejmar ili Mbape, Leva ili Suarez: Ko je jači?

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 14:58

Kada bi se sudarila dva najjača fudbalska kontinenta...

Bila bi to revijalna utakmica koju bismo sa uživanjem gledali. Ali sada će poslužiti kao solidna kafanska tema. Gde ćemo gledati kvalitetniji fudbal: na Evropskom prvenstvu ili na Kopa Americi?

Ili da preformulišemo, ko je bolji: Evropa ili Južna Amerika?

Izabrane vesti

Ili drugačije: Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo? Večita dilema oko najboljeg u 21. veku, možda i u istoriji.

Pa dalje: Nejmar ili Kilijan Mbape, u poslednje vreme se o tome sve više priča i u Parizu. Zatim, Luis Suarez ili Robert Levandovski, može biti konkurs za najbolju klasičnu devetku na planeti?

Isto važi i kad su zadnji vezni u pitanju: N’Golo Kante ili Kazemiro, mada se čini da je Francuz sam odgovorio kada je Čelsi razmontirao Real u Ligi šampiona, a on pojeo veziste Kraljevskog kluba.

Imaju Južnoamerikanci ipak svoje adute, ima ih i Evropa. Krnja doduše, jer ovde govorimo samo i igračima koji će igrati na dva najvažnija fudbalska takmičenja ove sezone. Nema dakle Zlatana Ibrahimovića, Virdžila van Dajka i da ne nabrajamo sad dalje.

Mogli bismo naravno i o tome da li su ovo zaista najbolji timovi sa Eura i Kopa Amerike, ali to je otprilike to, nijanse su u pitanju.

Dakle, da čujemo: Euro ili Kopa? Evropa ili Južna Amerika?

Kopa Amerika: Alison (Brazil) – Hose Himenez (Urugvaj), Markinjos (PSŽ), Davinson Sančez (Kolumbija) – Hose Kvadrado (Kolumbija), Kazemiro (Brazil), Anhel Di Marija (Argentina) – Lionel Mesi (Argentina) – Lautaro Martinez (Argentina), Luis Suarez (Urugvaj), Nejmar (Brazil).

Euro: Manuel Nojer (Nemačka) - Rafael Varan (Francuska), Ruben Dijas (Portugalija), David Alaba (Austrija) – Luka Modrić (Hrvatska) N’Golo Kante (Francuska), Toni Kros (Nemačka) - Kevin de Brujne (Belgija) – Kilijan Mbape (Francuska), Robert Levandovski (Poljska), Kristijano Ronaldo (Portugalija).


tagovi

Euro2020Kopa Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara