EUROSPORT: Mozzart - podizanje svesti za preduzimanje ovakve vrste akcija

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.04.21. | 23:11

Ugledni sportski kanal detaljno preneo vest o dobrotvornoj aukciji

Kapitenska traka koju je Portugalac Kristijano Ronaldo bacio tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kupila je kladionica na dobrotvornoj aukciji, kako bi pomogla finansiranju lečenja šestomesečnog dečaka.

Eurosport prenosi da je srpski Mozzart u petak kupio traku koju je na terenu pokupio vatrogasac na stadionu Crvene zvezde, Rajko Mitić, i platio za nju 7.500.000 evra, što je 75.150 dolara.

Izabrane vesti

"Odlučili smo da učestvujemo na aukciji zbog njene humanitarne prirode. Cilj je da se pomogne mališanu Gavrilu Đurđeviću, kao i da se podigne svest da moramo da budemo jedinsteni u preduzimanju ovakve vrste akcija", rečeno je iz Mozzarta.

Šestomesečni Gavrilo Đurđević pati spinalne mišićne atrofije, a njegova majka Nevena rekla je da je do sada primila donacije od oko 500.000 evra, piše Eurosport. Ronaldo je izleteo sa terena nekoliko sekundi pre poslednjeg zvižduka u remiju Srbije sa Portugalijom, kada mu je uskraćen pobedonosni gol u nadoknadi.

Usporeni snimci su pokazali da je Ronaldov udarac prešao liniju pre nego što je srpski defanzivac Stefan Mitrović izbacio loptu, ali pošto nije bilo gol-tehnologije sudije su pokazale da se meč nastavi, objašnjavaju u Eurosportu situaciju koja prethodila kompletnoj humanitarnoj akciji.


tagovi

Kristijano RonaldoMozzartkompanija mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara