Fil Foden
Fil Foden

Everton na 80 minuta zaključao Sitijev napad, pa predao ključeve Fodenu: Karamele oštećene za penal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.02.22. | 20:32

Liverpul već video novi kiks direktnog konkurenta u borbi za pehar, ali gradski rival Redsa nije izdržao na Gudisonu

Kiksnuo je jedan mančesterski velikan, onaj što se bori za četvrto mesto i Ligu šampiona i mirisalo je da ni plavi deo Mančestera neće slaviti večeras. Everton je bio na dobrom putu da otkine bodove prvom favoritu za šampionsku titulu, fudbaleri Liverpula i Jirgen Klop su već videli kako prilaze na bod zaostatka direktnom konkurentu za pehar, a onda je odbrana domaćina neshvatljivo pukla i dozvolila Filu Fodenu da je kazni iz peterca - 0:1.

Desetak minuta delilo je donedavno kaznenu ekspediciju Pepa Gvardiole da drugi put zaredom ispusti bodove. Niko nije očekivao poraz u prošlom kolu od Totenhema koji je oživeo šampionsku trku, niti da će se ove sezone neprepoznatljivi Everton pretvoriti u kornjaču čiji je oklop bio neprobojan, sve dok se nekim čudim spletom okolnosti nije prevrnula na leđa i postala bespomoćna. Tako je izgledala odbrana ekipe Frenka Lamparda posle centaršuta Bernarda Silve. Umesto rutinske intervencije, prvo je nesiguran bio Mejson Holgejt, a za njim je u raskoraku ostao i Majkl Kin. Iza leđa mu se ušunjao danas najbolji pojedinac Građana postigavši sedmi prvenstveni gol ove sezone.

Izabrane vesti

U prvom delu sastav sa Etihada nije bio previše opasan, ali je sredinom drugog dela uhvatio Karamele u makaze i pretio da će ih iseckati na komade. Međutim, inspirisani Džordon Pikford je u razmaku od desetak minuta zaustavljao udarce Fodena, Kevina de Brujnea, Džona Stounsa i Bernarda Silve. Kako je domaćin odbio rafalnu paljbu, zaličilo je da bi mogao da preživi najzahtevnijeg rivala u prvenstvu od kojeg je gubio prethodnih devet utakmica u svim takmičenjima.

U 82. minutu je ipak isplivalo na videlo zašto je Everton na svega bod od zone ispadanja. Nedoslednost i gubitak koncentracije koštali su ga šestog poraza u minulih sedam prvenstvenih duela. Žaliće se tim sa Gudisona da je samo par minuta nakon primljenog gola oštećen za jedanaesterac kada je Rodri ničim izazvano igrao rukom u svom šesnaestercu. Na snimku koji nije gledao sudija Pol Tirni, dok je komunicirao sa Krisom Kavanoom, glavnim u VAR sobi, jasno se vidi da je lopta na nadlaktici španskog veziste, ali penal nije dostuđen.

Već u prvom poluvremenu želja i borbenost fudbalera Everona bili su evidentni. Defanzivni vezista Alan igrao je kao početkom prošle sezone kod Karla Anćelotija i oduzimao lopte na centru igrališta. Brazilac Rišalison je desetak minuta pre odlaska na odmor ozbiljno namučio zemljaka Edersona koji mu je zaustavio udarac, a u drugom delu domaćin se primarno fokusirao na čuvanje svog gola.

Everton kvalitetom, bar na papiru, prevazilazi timove koji su glavni favoriti za selidbu u Čempionšip, ali ako kojim slučajem na kraju sezone on bude morao u niži rang i ako bod bude presuđivao, sigurno će se setiti okršaja sa Sitijem čiji je napad preko 80 minuta držao pod ključem, a onda taj isti ključ predao u ruke Fila Fodena.

PREMIJER LIGA – 27. KOLO

Petak

Sautempton - Norič 2:0 (1:0)

/Adams 36, Romeu 88/

Subota

Lids – Totenhem 0:4 (0:3)

/Doerti 10, Kuluševski 15, Kejn 27, Son 85/


Brentford - Njukasl 0:2 (0:2)

/Žoelinton 33, Vilok 44/

Brajton - Aston Vila 0:2 (0:1)

/Keš 17, Votkins 68/

Kristal Palas - Barnli 1:1 (1:0)

/Šlup 9 - Milivojević 46AG/

Mančester Junajted - Votford 0:0

Everton - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/Foden 82/

Nedelja

15.00: (2,20) Vest Hem (3,15) Vulverhempton (3,90)

Odloženo:

Čelsi - Lester

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester SitiEverton

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara