Umar Nijase (Foto: Reuters)
Umar Nijase (Foto: Reuters)

Evertonov promašaj od 18.000.000 evra pronašao klub posle devet meseci

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 16:00

Umar Nijase potpisao za Hadersfild

Gotovo devet meseci otkako je raskinuo ugovor sa Evertonom, Umar Nijase je pronašao novi angažman. Senegalski napadač će do kraje sezone nastupati za engleskog drugoligaša Hadersfild.

Nijase je u Everton stigao na zimu 2016. godine nakon odlične polusezone u moskovskoj Lokomotivi, u kojoj je na 21 utakmici, što u prvenstvu, što u Ligi Evrope, postigao 12 i namestio još deset pogodaka. Klub iz Liverpula ga je platio 18.000.000 evra u nadi da će dobre igre iz Rusije preneti na Ostrvo.

Izabrane vesti

Međutim, Nijase nije uspeo da se izbori za mesto startera pored Romelua Lukakua. U prvoj polusezoni bez konkretnog učinka na sedam nastupa, u drugoj je uglavnom igrao za drugi tim, zbog čega je na zimu pozajmljen Halu, da bi 2017/18 nakon otpuštanja Ronalda Kumana dobio priliku kod Sema Olardajsa, za šta se odužio sa osam golova i tri asistencije. Ipak, na kraju sezone je Big Sem napustio klub i Nijase je ponovo zapao u drugi plan. Usledila je nova pozajmica, ovog puta u Kardif, a potom i još jedna propala sezona na Gudison Parku, nakon čega su u Evertonu odlučili da se rastanu sa 30-godišnjim napadačem.

Od jula prošle godine je Nijase čekao na novi angažman i danas ga je konačno dočekao. Možda nije onakav kakvom se nadao, ali treba uzeti u obzir da nije igrao gotovo devet meseci. Sezona u Čempionšipu traje još dva meseca, što će mu biti sasvim dovoljno da pokuša da se vrati u formu i ubedi Hadersfild da mu produži ugovor. Ili pak pronađe novu sredinu.


tagovi

HadersfildHadersfild TaunUmar Nijase

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara