Foto: Reuters
Foto: Reuters

Evertonu polako izmiče Evropa, Vest Bromu opstanak

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.04.21. | 12:42

Karamele i Vrećice u pohodu na preko potrebne bodove protiv Brajtona i Sautemptona

Na startu nesvakidašnje, nepredvidive sezone, kada je Everton vezao četiri pobede i potom remizirao sa aktuelnim šampionom Liverpulom, pojedinci su se osmelili da Karamele čak uvrste među kandidate za titulu. Ali kako je sezona odmicala, ekipa Karla Ančelotija je bivala sve nekonstantnija. Toliko nekonstantna da bi, ukoliko se ubrzo, već na gostovanju Brajtonu u 31. kolu (21.15), ne vrati na pobednički put, mogla da ostane bez mesta u Evropi naredne sezone.

Liga šampiona je i dalje u igri, prvenstveno iz razloga što Everton od direktnih konkurenata (Vest Hem, Čelsi, Liverpul, Totenhem), uključujući i večerašnji sa Brajtonom, ima dva meča manje, ali bi ukoliko na Ameksu ne prekine seriju od tri meča bez pobede, vrata na putu ka elitnom kontinentalnom takmičenju polako počela da se zatvaraju.

Izabrane vesti

21.15: (2,45) Brajton (3,10) Everton (3,10)

Brajton je s druge strane i pored poraza od Mančester Junajteda u dobroj formi. Protiv Crvenih đavola je možda ostao bez zasluženog boda, ali je prethodno vezao dva trijumfa, nad Sautemptonom i direktnim rivalom u borbi za opstanak, Njukaslom, te se Grem Poter nada da će negova ekipa produbljenjem Evertonove krize napraviti još jedan veliki korak ka očuvanju premijerligaškog statusa i time izbeći podrhtavanja u finišu sezone.

Tradicija međusobnih duela ide naruku Galebovima, pošto je šest od prethodnih sedam okršaja dva tima dobio domaćin. Samo jednom je bilo nerešeno, 2017. godine upravo na Ameksu.

Poter nema novih izostanaka. Van stroja su i dalje defanzivci Dan Burn i Adam Vebster, kao i Soli Marč i Aron Konoli, dok se Persi Tau vratio u tim, nakon što je propustio meč sa Mančester Junajtedom zbog obaveznog karantina po povratku iz Južne Afrike. U timu Evertona i dalje nema povređenih Džordana Pikforda, Abdulajea Dukurea, Fabijana Delfa i Bertranda, kojima se posle prošlog kola sa Kristal Palasom pridružio i Andre Gomes. Dobra vest za italijanskog stručnjaka je da su se u tim vratili Aleks Ivobi i Alan, ali ih gotovo sigurno večeras nećemo videti od starta.

U drugom meču dana se na Hotornsu sastaju Vest Bromvič Albion i Sautempton (19.00). Vrećice su “petardom“ protiv Čelsija u prošlom kolu potvrdile da neće odustajati od borbe za opstanak sve dok i matematički ostanu bez šansi. Njukasl mu je jučerašnjom pobedom još jednom ugasio plamen nade, ali bi ekipa Sema Alardajsa ukoliko uspe da ponovi partiju iz prošle nedelje mogla da ga raspali još jednom.

19.00: (3,10) VBA (3,25) Sautempton (2,35)

Međutim, Sautempton je u usponu forme. Posle plasmana u polufinale FA kupa, četa Ralfa Hazenhitla je preokretom slavila i protiv Barnlija u prethodnom kolu. Efikasnost ih nikada nije ni napuštala, pogađali su makar po jednom na svakom od prethodnih pet mečeva u svim takmičenjima, a na četiri su u pomenutom periodu i po dva puta tresli mreže rivala. Pride, Sveci su dobili svaki od prethodnih pet međusobnih okršaja sa večerašnjim rivalom.

Stoga se Big Sem nada da će defanzivac Dara O’Šej uspeti da se oporavi od povrede zgloba, posebno nakon što se i Branislav Ivanović kao njegova zamena na meču sa Čelsijem povredio. U gostujućem timu nema duže povređenih Oriola Romeua, Vilijama Smolbouna i Mičela Obafemija, dok je Kajl Voker-Piters pod znakom pitanja.

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Petak

Fulam - Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Traore 90+3/

Subota

Mančester Siti - Lids 2:1 (0:1)

/Tores 81 - Dalas 42 i 90/

Liverpul - Aston Vila 2:1 (0:1)

/Salah 57, Aleksander-Arnold 90+1 - Votkins 43/

Kristal Palas - Čelsi 1:4 (0:3)

/Benteke 63 - Haverc 8, Pulišić 10, 78, Zuma 30/

Nedelja

Barnli - Njukasl 1:2 (1:0)

/Vidra 18 - Marfi 59, Sen Maksiman 64/

Vest Hem - Lester 3:2 (2:0)

/Lingard 29, 44, Bouven 48 - Ihenaćo 70, 90+1/

Totenhem - Mančester Junajted 1:3 (1:0)

/Son 41 - Fred 57, Kavani 79, Grinvud 90/

Šefild - Arsenal 0:3 (0:1)

/Lakazet 33, 85, Martineli 71/

Ponedeljak

19.00: (3,10) VBA (3,25) Sautempton (2,35)

21.15: (2,45) Brajton (3,10) Everton (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara