Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Evra žestoko po Gvardioli: Sitiju su potrebni lideri, a on ne želi karakterne ličnosti u svlačionici

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 11:07

“On sam je lider”, kaže bivši bek Mančester Junajteda

Dobar deo trenera reći će vam – ekipe Pepa Gvardiole igraju najbolji fudbal i to ne mogu da promene ni jedan ili dva poraza. Međutim, za najveće trofeje nije dovoljno samo imati igrati. Važno je imati i nešto… Dole. A baš to nedostaje Mančester Sitiju prema rečima Patrisa Evre. I nije to slučajno. Evra smatra da je to direktna krivica Gvardiole, koji zahteva potpunu poslušnost igrača u svojim timovima i time samog sebe izdiže na mesto jedinog vođe.

Šefova je naravno uvek poslednja, ali kako ono kažu? Ne osvajaju treneri titule, već igrači…

Izabrane vesti

Mančester Sitiju su potrebni lideri, ali Gvardiola ne želi lidere. On ne želi karakterne ličnosti u svlačionici. On je lider. Zato upadaju u problem kada im ne ide. Na terenu nema nikog ko bi mogao da im pomogne”, kaže Patris Evra za Prajm Video.

Misli naravno na Sitijevo ispadanje od madridskog Reala u polufinalu Lige šampiona. Imali su Građani sve u svojim rukama, ali su se raspali pred sam kraj meča. I opet Evra kaže: nije ništa slučajno.

On tako bira svoje timove, ne želi igrače sa karakterom. Sastavlja timove tako da može da kontroliše sve igrače. I kada krene po zlu uvek on odlučuje”.

I opet, jeste normalno da šef odlučuje, ali jeste i čudno to što Siti pored svih tih asova nema igrača koji će da povuče ekipu kada zapadne u krizu. Po mišljenju Evre, ni dovođenje Erlinga Halanda neće im pomoći.

Siti je pogrešio, to je istina. Oni su traumatizovani. Podsećaju me na Pari Sen Žermen, to je klub zasnovan na novcu. I Real ima novac, ali ima i priču iza toga. Mančester Siti ima samo novac i fudbaleri tamo idu isključivo zbog novca. Osvajaju trofeje, naravno, ali igrač bira da ide u Mančester Siti samo zato što mu ponude najviše”.

Ovde možda i ne moramo da se saglasimo, jer za ovih 10 godina Siti jeste izrastao u prilično ambiciozan klub. I niismo sigurni da, samo primera radi, Evrin Mančester Junajted može danas da igrača privuče sportskim planom, a ne novcem?


tagovi

Patris EvraPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara