©Reuters
©Reuters

Evrina nasilnička crta: Umalo slomio vrat Nevilu jer mu nije rekao "izvini", Suareza hteo da napadne na ulici

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.11.21. | 21:00

Runi mi je vikao: "Ti si lud, mogao je da umre!", otkriva Francuz

Legendarni francuski defanzivac Patris Evra otvoreno je govorio o pomračenjima svesti koje je doživljavao tokom karijere, u kojima je čak mogao i ozbiljno da povredi svoje saigrače, ali i protivnike. Jedan događaj se ticao treninga Mančester Junajteda i situacije sa kapitenom Gerijem Nevilom, a drugi incidenta sa Luisom Suarezom, nakon rasističkih ispada Urugvajca u okršaju sa Liverpulom 2011. godine.

Situacija sa Nevilom deluje neverovatnije, s obzirom da se radi o saigaču o kojem Francuz ima sjajno mišljenje, ali u svom karakteru očigledno ima granice preko kojih ne prelazi.

Izabrane vesti

"Imao sam sjajan odnos sa Gerijem. Kada sam stigao u klub, on je bio taj koji je išao sa mnom, pomagao mi da pronađem kuću. Kakav sjajan kapiten. Ali na treningu jednog dana, dobio sam loptu, a on me je udario i stao na nogu. Bio sam na travi i bilo je bolno. Rekao sam mu: Gari, nećeš da mi kažeš izvini? A potom me je opsovao. Bio sam kao... OK". Nekih 20 sekundi kasnije išla je dijagonalna lopta, on je primio loptu grudima, a ja sam napravio potez kao Brus Li. Udario sam ga s sleđa u vrat i umalo mu ga polomio. Ferguson je prekinuo trening, svi su ušli unutra. Runi je vikao: Ti si lud! Mogao je da umre onako kako je pao. Samo sam mu rekao: Sledeći put će reći - izvini", rekao je Evra.

Francuz je ubeđen da mu je nakon toga svlačionica ukazala veće poštovanje.

"Potom je u svlačionicu ušao Geri i pita: Šta, jesi li ti lud? Samo sam ponovio: Geri, sledeći put samo reci izvini. Bio sam miran, pa su svi bili kao: Ovaj momak, način na koji je ostao smiren, on je stvarno opasan. Nakon toga sam dobio dosta poštovanja. Ali ja volim Gerija, on me je voleo zbog načina na koji sam govorio o Junajtedu. Geri je stvarno jednostavan, ako voliš Mančester Junajted on će biti tvoj najbolji prijatelj", dodao je Evra.

Obračun sa Suarezom više je bio na osvetničkom nivou, pa je Urugvajac u jednoj situaciji mogao da pretrpi ozbiljne posledice, i to van terena, na ulici u Mančesteru, gde je bivši igrač Liverpula svratio sa porodicom.

"Jednog dana sam šetao sa svoja dva brata i jedan je rekao: Oh, tamo je Luis Suarez. Pogledao sam ga i pomislio: To je to, ovo je trenutak. Šetao je, a iza njega sam video njegovu ženu i decu. Okrenuo sam leđa i pomislio u sebi: Ako hoćeš da mu uradiš nešto, ne možeš to da mu uradiš pred njegovom porodicom".

Evra je rekao da je oprostio Suarezu, ali otkriva da još uvek voli da se svađa, kao i da mu žena pomaže u tome da ne koristi pesnice. Na samoj utakmici, gde je Suarez izgovorio rasističke reči, samokontrola je bila ključna u slučaju francuskog fudbalera.

"Bio sam ponosan na sebe. Pričao sam sam sa sobom: Da li da ga udarim? Ali, Patrise, ovo je meč Liverpul protiv Mančestera, deca gledaju utakmicu. Ljudi neće razumeti. Drugo poluvreme, to je bio proces, sam sam sebi govorio "ne radi to". Znate kada imate anđela i đavola sa dve strane: ne radi to, radi to, ne radi, radi. Nisam bio u utakmici. Posle meča sam seo sa Fergusonom, koji me je ugledao i rekao: Patris, šta je bilo? Imao si dobar meč. Čak i na terenu sam rekao sudiji: jesi li čuo šta je upravo rekao? Nazvao me je "cr...ga", ali mi je odgovorio: Igraj, igrač, mi ćemo se pozabaviti sa tim kasnije".

Aleks Ferguson je reagovao zaštitnički, odmah nakon meča je sa Suarezom otišao kod sudije, koji mu je odgovorio:

"Da, da, Patris mi je rekao".

Posle toga je usledio žestog odgovor legendarnog trenera:

"Ferguson kao da je hteo da ga ubije, pa mu je rekao: Znači, bio si svestan, zašto ga nisi isključio?".

Posle svega, Evra je ipak oprostio Urugvajcu.

"Ne osećam nikakvu mržnju. Ne mogu da nazovem Luisa Suareza rasistom, jer ga ne poznajem dovoljno dobro da bih ga tako nazvao, ali tog dana je upotrebio neke rasističke reči", zaključio je Francuz.


tagovi

Patris EvraGeri NevilLuis Suarez

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara