Džordžija Stenvel (©Reuters)
Džordžija Stenvel (©Reuters)

Evropske šampionke se patile za pobedu: Hrabre i naivne Haićanke pale na ponovljenom penalu

Vreme čitanja: 1min | sub. 22.07.23. | 14:26

Engleska slavila sa minimalnih 1:0

Dvostruke uzastopne šampionke sveta iz SAD ubedljivi favoriti, evropske prvakinje iz Engleske kao najjači konkurent. Tako se bar mislilo pred početak Svetskog prvensta za žene, ali Engleskinje nije oduševila na startu turnira i uz dosta znoja uspela je da upiše minimalnih 1:0 protiv Haitija.

Istina, Haićanke su većim delom utakmice bile u podređenom položaju, čak 11 šuteva išlo je u okvir njihovog gola, ali na kraju su pale kranje naivno.

Izabrane vesti

Jedan visoki centaršut Bačeba Luis je nespretno i bespotrebno zaustavila rukom i to je bio čist penal. Prvi pokušaj Džordija Stenvel nije bio uspešan, ali su sudije ponovile jedanaesterac, jer je golman Haitija Kerli Teus ranije izašla sa crte. Iz drugog pokupaja Stenvelova je bila uspešna.

Napisali smo već, mogle su Engleske, oslabljene neigranjem velikih zvezda Bet Mid i Lee Vilijamson, da postignu još koji gol, ali je Kerli Teus zaista branila odlična, a na kraju je svoj trenutak slave imala njena koleginica na suprotnoj strani Meri Erp. Imala je Rozelin Eloasan jedan na jedan situaciju da u 82. minutu izjedači, ali je Erpova ispružila stopalo i spasila Engleskinje.

Tri boda se pišu, ali ostaje utisak da Engleskinje ne izgledaju uverljivo kao prošle godine na Evropskom prvenstvu kada su osvojile titulu sa svih šest pobeda u kojima su zabeležile gol razliku 22:2.

GRUPA D

Engleska – Haiti 1:0 (1:0)

/Stenvej 28pen/

Danska - KIna 1:0 (0:0)

/Vangsgard 90/


 


tagovi

Svetsko prvenstvo za ženeženski fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara