(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

Najbolji napadač Genta pozitivan na korona virus

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 12:33

Šarlroa dočekuje Gent u derbiju 13. kola Župile lige (18.15), i posao mu je olakšan jer gostima nedostaje najefikasniji adut Jaremčuk

Učešća srpskih predstavnika na evrosceni u velikoj meri su obeležili dueli sa belgijskim klubovima. Preciznije, odiseje Partizana i Vojvodine okončane su upravo posle sudara sa Šarlroom, odnosno Standardom iz Liježa. Crvena zvezda se sa Genkom sastala tek nedavno, u grupnoj fazi, i savladala ga posle velike borbe. Posle tog meča pojavili otpočela je debata pristalica večitih: Čiji je tim dobio kvalitetnijeg rivala?

Odgovor na ovo pitanje donekle bismo mogli da dobijemo ovog popodneva, kada u derbiju 13. kola Župile lige Šarlroa ugosti Gent (18.15).

Izabrane vesti

Šarlroa je u prethodnih 11 rundi (ima meč manje) potvrdio da je poslednjih godina u konstantnom usponu. Doduše, posle šest vezanih trijumfa u prvenstvu, Zebre su zapale u seriju od četiri meča bez pobede. Baš nakon što su eliminisale Partizan. Post su prekinuli ubedljivim slavljem protiv Serkl Briža, da bi u prethodnom kolu potvrdili da su u krizi, pošto su primili tri gola od neubedljivog Mehelena (3:3). I pored toga Šarlroa drži visoko drugo mesto i nosi epitet najbolje odbrane u ligi, koja je od pre nekoliko dana jača za Džona Flanagana. Nekadašnji defanzivac Liverpula rastao se sa Rendžersom, što je belgijski klub iskoristio i potpisao jednogodišnji ugovor sa 27-godišnjim desnim bekom, uz opciju produžetka.

Gent je s druge strane u dosadašnjem delu sezone bio jedna od najvećih žrtvi, što povreda, što korona virusa, koje nikako da zaobiđu Gelamko arenu, što je prvenstveni razlog zbog kojeg Bizoni već sada imaju sedam prvenstvenih poraza. I tri u Ligi Evrope. A prethodne sezone su završili kao vicešampioni Belgije... Ne treba naravno zaboraviti ni da su letos ostali bez najboljeg fudbalera, napadača Džonatana Dejvida, najboljeg strelca Župile lige iz prethodne sezone, kojeg je kupio Lil.

Ni pred nedeljni derbi situacija se nije promenila u taboru Bizona. Prema poslednjim informacijama belgijskih medija van stroja je - Roman Jaremčuk, najefikasniji fudbaler Genta u ovoj sezoni sa sedam pogodaka. Ukrajinac je dobio pozitivan test na korona virus po povratku iz reprezentacije, gde je zabeležen veliki broj KOVID-19 slučajeva, a to izvesno znači da neće biti u sastavu ni u četvrtak protiv Crvene zvezde, u okviru 4. kola grupne faze Lige Evrope.

Da stvar bude još gora po Vima De Dekera, ni Loren Depoatr se nije u potpunosti oporavio od povrede zadobijene protiv Genka pre mesec dana, pa će belgijski stručnjak morati da se osloni na Tima Kejndinsta, iako Nemac nije bio ubedljiv otkako je letos stigao iz Hajdenhejma. Pored Jaremčuka i Depoatra, De Deker ne može da računa ni na Alesija Kastro-Montesa. Uprkos tome što se belgijski vezista oporavio od korona virusa, još uvek nije dovoljno spreman kako bi odigrao meč visokog tempa.

Ovako desetkovan Gent ne može previše da se nada pozitivnom rezultatu. Posebno jer u poslednje tri godine protiv Šarlroe prolazi kao bos po trnju. Od poslednjih deset međusobnih duela dobio je dva, nijedan u poslednje dve godine, odnosno pet mečeva.

BELGIJA – 13. KOLO

Subota

Standard – Eupen 2:2 (1:1)

/Bokadi 35, Bodart 97 – Prevljak 36, Peters 57/

Ostende – Antverpen 1:1 (0:0)

/Tange 80 – Refaelov 81/

Beveren – Serkl Briž 0:2 (0:1)

/Ugbo 43, 82/

Klub Briž – Kortrajk 1:0 (0:0)

/Lang 60/

Nedelja

13.30: (3,05) Beršot (3,45) Anderleht (2,30)

16.00: (2,75) Zulte Varegem (3,40) Mehelen (2,50)

18.15: (2,15) Šarlroa (3,45) Gent (3,35)

20.45: (1,45) Genk (4,40) Muskron (7,25)

Ponedeljak

20.45: (2,00) Leuven (3,60) Sint Trojden (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaGentŠarlroa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara