Fabio Borini (©Sampdoria/Twitter)
Fabio Borini (©Sampdoria/Twitter)

Fabio Borini ponovo među drugoligašima: Sampdoriji ovde nije mesto

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 18:08

Iskusni napadač pokušaće sa Đenovljanima da učini ono što je na početku karijere sa Svonsijem

Velike domete nagoveštavao je Fabio Borini (32) na početku karijere, ali kako vreme prolazi, sve je izvesnije da će se o krilnom napadaču iz Bentivolja u blizini Bolonje pričati kao o igraču koji nije ostvario sav potencijal.

Čelsi ga je kao tinejdžera doveo iz Bolonje, međjutim, nije se naigrao za londonske Plavce. Niti kasnije za Romu, Liverpul, Milan... Tek dolaskom u Tursku, u redove Fatih Karagumruka, uspeo je da uhvati formu i u kontinuitetu postiže golove. Prošla sezona bila mu je najefikasnija u karijeri sa 20 pogodaka u 31 meču, pa ne čudi poziv Andree Pirla da zajedno dođu da gase požar u Sampdoriji.

Izabrane vesti

Borini je prihvatio, a kao igrač Đenovljana po drugi putu svojoj karijeri takmičiće se u drugoligaškom rangu. Pre Serije B igrao je u Čempionšipu, gde je kao 20-godišnjak na pozajmici iz Čelsija pomogao Svonsiju da se probije u Premijer ligu.

Već na debiju za klub iz Velsa dao je dva gola, ukupno ih je bilo šest u devet utakmica, a u finalu plej-ofa iznudio je penal kojim je Svonsi poveo 4:2 protiv Redinga. Ispostaviće se nedostižnih...

Na novom poslu imaće isti zadatak - da vrati Sampdoriju u Seriju A.

"Ne razmišljam o rangu u kom ću igrati, jer Sampdorija nije klub koji pripada Seriji B. Moj dolazak je poruka koju su vlasnici kluba i stručni štab želeli da pošalju navijačima. Znam koji su ciljevi, znam šta trener želi i znam šta ja mogu da pružim. Doslednost će biti ključna reč ove sezone", istakao je Fabio Borini u prvom obraćanju javnosti po dolasku u klub iz Đenove.

Osvrnuo se iskusni napadač i na saradnju sa Pirlom u Turskoj.

"Kada me je pozvao i pitao da li hoću da ga pratim u novoj avanturi, nisam imao dilemu. Klub je svež, ima novo rukovodstvo, novi stručni štab i postoje temelji koje treba izgraditi, istorija koju treba osvežiti", poručio je Borini.

Tokom svog izlaganja pred novinarima pomenuo je nekadašnji vicešampion Evrope sa A, kao i sa mladom reprezentacijom Italije, vezistu Liverpula Džordana Hendersona.

"Nedavno sam pročitao izjavu Džordana Hendersona u kojoj kaže da ne treba sanjati pobede, već trenirati da bi do njih došao. To bi trebalo da bude primer koji ćemo slediti", zaključio je Fabio Borini.


tagovi

SampdorijaSerija BFabio BoriniAndrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara