Faktor razoružavanja Hofenhajma

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.12.20. | 09:34

Seku Sanogo podigao standarde u Zinshajmu, pa će se njegova partija i večeras gledati sa posebnom pažnjom

Posle tri vezane pobede u Ligi Evrope prvi meč sa Hofenhajmom pao je u drugi plan, ali današnji dolazak nemačkog tima u Beograd učinio je analizu okršaja u Zinshajmu ponovo prilično aktuelnom. Zaključak posle utakmice na Rajn Nekar Areni je glasio: Crvena zvezda u svojim redovima ima jednog igrača sposobnog da igra utakmice na visokom evropskom nivou, a to je Seku Sanogo.

Vezisti iz Obale Slonovače se sve poklopilo na tom meču. Pre svega formacija 3-4-2-1, zahvaljujući kojoj je imao mnogo manje prostora za pokrivanje i mogućnost da uđe u direktne okršaje sa vezistima Hofenahajma. Prosto ih je raznosio oko sebe. Sanogo je na licu mesta u Zinshajmu izgledao tako dominanto da je u jednom trenutku pred kraj prvog poluvremena delovao kao da je posle serije žestokih duela uterao strah u kosti protivničkim igračima. Iskusni Sebastijan Rudi povremeno kao da je svesno bežao od direktnih obračuna sa snažnim Zvezdinim vezistom, a ništa uspešniji u duelima sa Sanogom nisu bili ni Florijan Grilič, Mijat Gaćinović i Kristof Baumgartner. Sanogo ne samo da je siguran u defanzivi, već je vrlo uspešno i iznosio loptu u fazu napada, čime je razliku na terenu izdigao na viši nivo.

Izabrane vesti

Činjenica je i da Sanogo u narednim evropskim utakmicama, protiv Libereca i Genta u Beogradu, nije uspeo da podigne lestvicu sopstvenih mogućnosti. Igrao je na ivici žileta, grešio u dodavanjima i bio neočekivano sklon propustima, pa će meč sa Hofenhajmom u Beogradu ponovo biti prilika da potvrdi klasu. Propustio je meč u Gentu, pa će sada ponovo biti željan dokazivanja. Pokazalo se da mu protivnici odgovaraju, pre svega na fizičkom planu, pa će to pokušati da iskoristi u utakmici koja predstavlja direktan obračun za poziciju jedan u Grupi L. Možda će mu baš pauza koju je imao u Evropi pomoći da se vrati na pređašnji nivo.

Nekako, sve do utakmice sa Gentom u Beogradu delovalo je kao da Zvezdina veza ne može da funkcioniše bez Sanoga. U pitanju je bio jedini igrač u Zvezdinom timu koji je na onakav način mogao na svojim leđima da nosi formaciju 4-1-4-1 i krpi sve moguće propuste svojih ofanzivnijih saigrača. Ipak, u međuvremenu su se "namestili" i ostali vezisti crveno-belih, pa je i Sanogov izostanak mogao da se nadoknadi. To se pre svega videlo na Gelamko Areni, kada su Njegoš Petrović i Veljko Nikolić izneli najveći defanzivni teret utakmice. A posebno bivši igrač Rada, koji je bio osporavan već duže vreme, ali je u Gentu jasno stavio do znanja da može da bude adekvatna alternativa Sanogu.

Sanogo je ušao u poslednji mesec svoje pozajmice u Crvenoj zvezdi i još uvek se ne zna da li će i na proleće nositi crveno-beli dres, ali to neće umanjiti njegovu motivaciju da u poslednjem evropskom meču za ovu godinu u Beogradu bude jedan od najboljih na terenu. Situacija u pripremi utakmice neodoljivo podseća na onu iz Zinshajma. Tada je Ivanić zbog virusa korona propustio meč, a sada je povređen, dok je Aleksandar Katai igrao pod blokadom i bio daleko ispod očekivanja, a sada ga neće biti na terenu zbog prinudne pauze. Dakle, mnogo toga bi moglo da zavisi upravo od okršaja Sekua Sanoga za vezistima Hofenhajma.



tagovi

Seku Sanogo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara