Pijazon (© Reuters)
Pijazon (© Reuters)

Fantom iz Čelsija doneo Bragi kup (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 23:36

Majstorski lob Lukasa Pijazona

Sportingu titula posle 19 godina, Portu još jedan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, Bragi Kup Portugala. A Benfiki – ništa. Ni trofej, ni ulaznica koja direktno vodi u evropska takmičenja, već će ka njima Orlovi morati da se pomuće kroz kvalifikacije za elitni kup.

To je epilog klupske sezone u zemlji aktuelnog prvaka Starog kontinenta, pošto je u nedelju veče Braga uzela meru velikanu iz Lisabona i osvojila kup. Zasluženo, 2:0.

Izabrane vesti

Finale u Koimbri rešio je Lukas Pijazon. Fantom iz Čelsija – kako smo ga krstili zimus zbog samo 160 minuta fudbala za skoro devet godina koliko je bio član kluba iz Londona – efektnim lob udarcem u trećem minut nadoknade prvog poluvremena savladao je rezervnog golmana Odiseasa Vlahodimosa (prethodno, već u 15. isključen Helton Leite) i otvorio put klubu iz Kamenoloma ka trećem kup trofeju i istoriji (prethodna dva osvojena u sezonama 1965/66 i 2015/16).

Pijazon je fudbaski prodisao tek dolaskom o Portugal. Najpre u Rio Aveu, gde se za sezonu i po nametnuo ka jedan od boljih veznjaka lige, da bi zimus prešao u Bragu, golovima i asistencijama početkom proleća joj davao vazduh, da bi na koncu seozne podsetio zašto su Plavci još 2012. platili 7.500.000 evra Sao Paulu za njegov potpis. A onda ga slali na kaljenje u Malagu, Vitese, Ajntraht, Reding, Fulam, Kjevo i Rio Ave, da bi ga, shvativši da nije kalibar za Premijer ligu, pustili bez obeštećenja u Bragu.

Za nju je dobar. U očima navijača biće još veći posle sjajnog gola pred kraj prvog dela, a u drugom je pobedu sastava Karlosa Karvalhala overio Rikardo Horta u 85. minutu.



tagovi

BragaKup PortugalaKup PortugalijeLukas PijazonLukas Pjazon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara