Pedro Gonkalves proslavlja gol sa saigračima (©Reuters)
Pedro Gonkalves proslavlja gol sa saigračima (©Reuters)

Farense kao Sportingov vesnik titule i hoće li biti 3:1 za lidera?

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 13:59

Lisabonski sastav u okviru 27. kola Primeire gostuje u Faru, gde je poslednji put igrao pre 19 godina kada je osvojio poslednju titulu

Topi se prednost Sportinga. Dva vezana remija unela su veliku dozu optimizma u redove zahuktalih Porta i Benfike, a da li i paniku u redovima Lavova videćemo večeras kada četa Rubena Amorima gostuje Farenseu u sklopu 27. kola Primeire (22.00).

Sudar sa davljenikom iz Fara predstavlja veoma težak psihološki test za lisabonski sastav, koji je dva puta zaredom gubio bodove, i mogao bi da determiniše dalji tok sezone. Razlika u odnosu na drugoplasirane Zmajeve je sada šest bodova, Orlovi zaostaju devet koraka, ali ako se zeleno-beli ne probude na vreme, stvari mogu da izmaknu kontroli.

Izabrane vesti

22.00: (6,00) Farense (3,70) Sporting (1,62)

Sporting u poslednjoj borbi u ligi igrao nerešeno 1:1 sa Famalikaom, a posle remija na gostovanju Moreirenseu, Sporting je izgubio četiri boda za dve nedelje. Otuda sastav sa stadiona Žoze Alvalade želi da spreči dalje propadanje što pre i vrati se na pobednički put. U Primeiri je Sporting ove sezone na gostovanjima ostvario 10 pobeda i tri remija, uz 24 data i samo šest primljenih golova.

Sa druge strane, Farense je na prethodnom meču izgubio od Maritima sa 1:0. Učenicima Žorža Koste je to bio četvrti neuspeh na pet minulih prvenstvenih okršaja, pa i ne čudi zašto se nalaze u zoni ispadanja. Lavovi iz Fara zaostaju dva boda za mestom koje vodi u plej-aut, a na tri stepenika je sigurna zona i ona je konačan cilj Farensea u poslednjih osam duela u šampionatu Portugalije. Farense je kod kuće ove sezone zabeležio tri pobede, četiri remija i šest poraza, ali je bez slavlja na proteklih šest domaćinstava.

Kadrovska situacija je skoro zadovoljavajuća. Sportingu će nedostajati Gonsalo i Tabata zbog povreda, a u redovima Farensea neće biti Rafaela Defendija, Like i Fabrisija Isidora.

Prethodni duel u sezoni pripao je Sportingu minimalcem i bio je to prvi dvoboj ovih rivala posle punih 19 godina. Taman od sezone kada su zeleno-beli poslednji put osvojili titulu prvaka Portugalije. Dodatna sličnost je što je i tada lisabonski sastav kod kuće pobedio sa 1:0, dok je u gostima trijumfovao sa 3:1.

Meč Farense - Sporting možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeiraPortugal 1Sporting LisabonFarense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara