Lajam Voker, reprezentativac Gibraltara (©Reuters)
Lajam Voker, reprezentativac Gibraltara (©Reuters)

Farska Ostrva i Gibraltar pred promocijom u C diviziju

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 10:55

Selekcija zemlje gde gospodare ovce gostuje Letoniji, Tim 54 ide na noge San Marinu

Farska Ostrva i Gibraltar nalaze se pred promocijom u C diviziju Lige nacija. Sve što treba da urade je da danas ostvare pozitivne rezultate protiv Letonije, odnosno San Marina u gostima. A, to je, samo naizgled lak posao za njih...

Izabrane vesti

Kolo pre kraja Farani su prvoplasirani u Grupi 1 najslabije divizije sa pet bodova više u odnosu na drugoplasiranu Maltu, kojoj idu na noge u poslednjoj rundi kroz tri dana. Malta je veliki favori protiv Andore i ukoliko ostvari pobedu i dočeka kiks selekcije sa krajnjeg severa kontinenta, imaće veliku šansu da u finalnom kolu na domaćem terenu ostvari veliki uspeh. Tog scenarija se plaše Farani, jer su svesni da im u Rigi neće biti lako. Letonija je jedina ekipa u Grupi 1 protiv koju lider do sada nije uspeo da pobedi. Iako je bez pobede u Ligi nacija, domaćin je izgubio samo jednom na četiri meča, a u duel sa repezentacijom zemlje u kojoj ima više ovaca nego ljudi Letonija ulazi sa samopouzdanjem posle visoke pobede u gostima u prijateljskom susretu sa San Marinom (0:3).

Farska Ostrva vode na tabeli Grupe 1 sa tri pobede i nerešenim rezultatom do sada. Međutim, u poslednjih pet okršaja poražena su dva puta, u prijateljskim utakmicama van kuće. Pre tri dana su gosti sa severa položili oružje u Litvaniji pre tri dana (1:2), a glavni udarac za selektora Hakana Eriksona je izostanak ofanzivca Arminije iz Bilefelda Joana Simuna Edmundsona.

Gibraltar sanja najveći uspeh u kratkoj istoriji. Prvoplasiran je u Grupi 2, sa dve pobede i današnjom potencijalnom u San Marinu osigurao bi kolo pre kraja plasman u C diviziju. Drugoplasirani Lihtenštajn zaostaje dva boda i slobodan je u ovoj rundi, ali ima svoju računicu, jer se nada pobedi San Marina ili remiju, kako bi u poslednjem kolu u međusobnom dvoboju sa Gibraltarom izborio promociju.

Ipak, koliko je to realno, ostaje da vidimo. La Serenisima je trenutno najgori tim na celom svetu. San Marino je rangiran, dakle, kao 210. selekcija, iliti poslednja na FIFA rang-listi. Nije pobedio nijednu utakmicu već više od sedam godina, pa čak i njegova najveća pobeda u istoriji bila je prilično oskudna, protiv Lihtenštajna 1:0, davne 2004. godine. Trenutno je poslednji na tabeli sa jednim bodom uz svoje ime, a to je i prvi takmičarski bod koji je ova selekcija zaradila od 2014. godine. Sa druge strane, Tim 54 je vodeći sa maksimalnim učinkom, i bez primljenog gola.

LIGA NACIJA, D DIVIZIJA - 5. KOLO

Subota

GRUPA 1

15.00: (1,73) Malta (3,40) Andora (5,60)

18.00: (2,55) Letonija (3,00) Farska Ostrva (3,00)

GRUPA 2

15.00: (4,70) San Marino (3,30) Gibraltar (1,87)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga nacijareprezentacija Gibraltarareprezentacija San Marinareprezentacija Maltereprezentacija Letonijereprezentacija Farskih Ostrva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara