Faruk Hadžibegić (©Reuters)
Faruk Hadžibegić (©Reuters)

Faruk Hadžibegić novi selektor Bosne i Hercegovine

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.01.23. | 14:04

Iskusni stručnjak nasledio Bugarina Ivaila Peteva

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora. U narednom periodu Zmajeve će sa klupe predvoditi Faruk Hadžibegić, proslavljeno ime jugoslovenskog fudbala.

Izabrane vesti

Posle dvogodišnjeg mandata bugarskog stručnjaka Ivaila Peteva, kojem je sa poslednjeg dana 2022. godine istekao ugovor, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odlučio je s novim kormilarom krene u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Ligu nacija.

Za 65-godišnjeg fudbalskog stručnjaka ovo će biti drugi mandat na klupi nacionalnog tima BiH, jer je već bio selektor davne 1999. godine. Tada je imao učinak od dve pobede, dva remija i tri poraza.

U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je veliki broj klubova u Francuskoj i Turskoj, a svakako se izdvaja i mandat u španskom Betisu. Takođe, bio je selektor reprezentacije Crne Gore, a poslednji angažman imao je u avgustu kada je bio trener alžirskog kluba Alžer.

Debi na klupi Zmajeva, Hadžibegić će imati 23. marta, kada će na Bilinom polju u Zenici, BiH ugostiti selekciju Islanda, u okviru 1.kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.


tagovi

Faruk HadžibegićFudbalska reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara