Fatih Terim (©AFP)
Fatih Terim (©AFP)

Fatih Terim spremio listu pojačanja, Mladenović bi mogao da se zabrine

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.01.24. | 15:20

Novi trener Panatinaikosa želi sedmoricu igrača, debituje protiv fenjeraša Janjine

Ne jednog ili dva, već više od pola tuceta fudbalera želi turski trener Fatih Terim već ove zime da dovede u Panatinaikos. Vremešni strateg (70) zamenio je prošlog utorka Srbina Ivana Jovanovića na kormilu atinskih Zelenih i debitovaće ove srede u 16. kolu grčke Superlige protiv poslednjeplasirane Janjine (20.00).

Izveštaj turskog sajta yenisafak.com otkriva da novi trener Deteline ima na umu, da pored pominjanih želja u vidu napadača Tasosa Bakasetasa iz Trabzona i rumunskog krilnog igrača Olimpijua Morucana iz Ankaragudžua, angažuje još petoricu igrača.

Izabrane vesti

Prioritet je 27-godišnji turski internacionalni štoper iz Atletiko Madrida, Čaglar Sojundžu, za kojeg Terim smatra da može da ga diobije na pozajmicu, jer još nije ispunio očekivanja u redovima Kolčonjerosa. Sojundžu ima ugovor sa Atletikom do 2027, koji ga je letos dobio u besplatnom transferom iz Lestera. Engleski tim je čak platio oko 21 milion evra pre četiri i po godine da bi ga kupio iz Frajburga.

Sledi 24-godišnji portugalski vezista iz Bešiktaša Žedson Fernandes, kojeg je turski tim pre godinu i po dana kupio od Benfike za šest miliona evra. Reč je o igraču sa tržišnom vrednošću od 17 miliona evra, dok ove godine ima ukupno 21 nastup - jedan gol, tri asistencije u svim takmičenjima. Terimu se veoma dopao u vreme dok je bio trener Galatasaraja, i ima informacije da Portugalac nije srećan u Bešiktašu i da želi da ode. Ako grčki tim bude velikodušan, transfer Fernandeša ne deluje teško.

20.00: (1,20) Panatinaikos (6,50) Janjina (16,0)

Sledeći as je 30-godišnji francuski štoper Monpeljea Kristofer Žilijen, koji je pod ugovorom do 2025, pošto ga je tim sa juga zemlje prošle godine kupio od Seltika za milion evra. Ove godine je odigrao devet mečeva u šampioantu. Prema određenim informacijama, defanzivac je navodno veoma zainteresovan za prelazak u Panatinaikos, koji ima mnogo povređenih u centru odbrane.

Pominje se i španski levi bek Galatasaraja Anhelinjo, tržišne vrednosti od šest miliona evra, koji je na pozajmici iz RB Lajpciga. Omaleni bek je ove godine odigrao 19 utakmica - jedan gol, jedna asistencija - počevši pet od šest mečeva u grupi Lige šampiona. Osim što igra na poziciji koju u Panatinaikosu dobro pokriva srpski reprezentativac Filip Mladenović, shvata se da je Anhelinjo velika želja Terima, jer Turčin voli da igra sa napadačkim bekovima. Španski levi bek, koji će napustiti Galatasaraj u januarskom prelaznom roku, igraće za drugi tim ako Lajpcig to dozvoli.

Poslednji na listi je 36-godišnji brazilski defanzivni vezista Fernando, koji je nedavno raskinuo ugovor sa Seviljom, gde je igrao tri i po godine. Andalužani su ga kupili od Galatasaraja 2019. za 4,5 miliona evra, a prethodno je branio boje Porta i Mančester Sitija, a Englezi su ga kupili za 15 miliona evra. Ovo je naravno poznanstvo Fatiha Terima, u kojem se u izveštaju navodi da se "36-godišnji vezista pominje kao vođa veznog reda Panatinaikosa".

Naposletku, Ivan Jovanović doveo je Zelene do drugog mesta posle 15 rundi Superlige, gde PAO ima 34 boda, samo jedan manje od lidera PAOK-a i dva poena prednosti u odnosu na gradske rivale Olimpijakos i AEK. Tim je u proteklom kolu savladao Volos u gostima sa 3:0, pa se može konstatovati da Terim nema tako lošu startnu poziciju. Pride, na debiju u Atini ima posla sa fenjerašem Janjinom, koja je sakupila samo devet bodova do sada. Mladenović i Filip Đuričić spremni su za napad na vrh Grčke...

GRČKA 1 - 16. KOLO

Sreda

15.00: (3,45) Asteras Tripolis (3,35) Aris (2,15)

16.00: (11,0) Lamija (5,20) Olimpijakos (1,30)

18.00: (1,20) AEK (6,75) Volos (14,0)

19.00: (1,38) PAOK (5,00) OFI (8,00)

20.00: (1,20) Panatinaikos (6,50) Janjina (16,0)

Četvrtak

16.00: (2,25) Panetolikos (3,25) Panseraikos (3,35)

18.00: (1,75) Atromitos (3,60) Kifisija (4,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1PanatinaikosFatih TerimIvan JovanovićFilip MladenovićFilip ĐuričićAnastasios BakasetasČaglar SojundžuŽedson FernandešAnhelinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara