Fudbaleri FCSB-a (©Shutterstock)
Fudbaleri FCSB-a (©Shutterstock)

FCSB bez nosilaca igre u Medijašu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 13:53

Tim iz Bukurešta posle osvajanja Kupa Rumunije bez motiva do kraja šampionata

Lakše se diše u Bukureštu i redovima velikana, FCSB-a. Kontrovezni vlasnik Điđi Bekali malo će da predahne sa kritikama posle osvajanje Kupa Rumunije i plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope. Prethodne nedelje vicešampion je pobedio Sepsi sa 1:0 u borbi za pehar u Ploeštu i spasao sezonu.

Trofej se piše, a do kraja sezona, u preostale tri utakmice plej-ofa, FCSB neće imati motiva. Kako piše rumunski portal Digisport, za meč u Medijašu trener Anton Petrea najverovatnije će odmoriti nosioce igre, Valentina Kretu, Ovidiua Popeskog, Florina Tanasea, strelca jedinog gola u finalu kupa Denisa Mana i Florinela Komana.

Izabrane vesti

FCSB nikog nije dobio u šampionatu u nastavku sezone. Ni domaćinu ne cvetaju ruže u plej-ofu. U seriji je od četiri poraza, a Gaz Metan nije slavio još od februara ove godine kada je na svom terenu u Medijašu pobedio Dinamo iz Bukurešta sa 1:0.

Gaz Metan ima i dalje teorotske šanse za Evropu. Naime, Astra iz Đurđa ne može u kvalifikacije za Ligu Evrope jer je dobila jednogodišnju zabranu takmičenje od strane UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja. I četvrto mesto u šampionatu bi moglo da donese plasman u međunarodno takmičenje, a na toj poziciji je trenutno Botošani sa četiri boda više od Gaz Metana.

Na startu prvenstva, Gaz Metan je razbio FCSB na svom stadionu sa čak 4:0, dok je u Bukureštu bilo 2:0 za domaći tim, a prošlog meseca nije bilo pobednika – 2:2 na startu plej-ofa. Na šest od poslednjih sedam utakmica ova dva tima mreže su se tresle tri i više puta. Gaz Metan je za poslednjih 360 minuta postigao samo gol. Na svom terenu u plej-ofu ima samo bod na četiri susreta uz očajnu gol-razliku od 1:8.

RUMUNIJA, PLEJ-OF – 9. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

20.00 (3,20) Gaz Metan Medijaš (3,35) FCSB (2,25)

Utorak

20.00 (1,35) Kluž (4,90) Botošani (9,50)

Sreda

20.30 Astra Đurđu – Univerzitatea Krajova

***kvote su podložne promenama



tagovi

FCSBGaz MetanRumunija 1Rumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara