Džojskim Dava (desno) protiv Anderlehta (©Reuters)
Džojskim Dava (desno) protiv Anderlehta (©Reuters)

FCSB pobeđuje, ali Bekali tera štopera iz kluba posle samo šest meseci

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 12:30

Kamerunac Džojskim Dava na udaru kontroverznog vlasnika pred susret sa Univerzitateom iz Kluža (ponedeljak, 20) u 16. kolu rumunskog šampionata

U profesionalnim fudbalskim ligama u Evropi postoji mali broj tako haotičnih klubova kao što je FCSB. Zbog nepredvidivog gazde najtrofejnijeg rumunskog kluba, Điđija Bekalija, nikad nije dosadno sa klubom iz Bukurešta. Tako je pred susret FCSB-a sa Univerzitateom u Klužu (ponedeljak, 20) u 16. kolu rumunskog šampionata u medijima procurelo da se na udaru gazde našao štoper Džojskim Dava.

Kamerunac je došao ovog leta iz Botošanija za 350.000 evra i brzo se ustalio u startnoj postavi. Međutim, FCSB se nije proslavio u grupnoj fazi Lige konferencije, kolo pre kraja je jasno da će biti poslednji na tabeli B grupe pošto ima samo dva poena, a ljuti Bekali je upravo Davu ocenio kao jednog od krivaca za to. Odbrana vicešampiona Rumunije se zaista mučila, primila je 15 golova na pet mečeva, što je Bekaliju bilo dovoljno da poruči Davi da pakuje kofere u januaru.

Izabrane vesti

Mišljenje o 194 centimetara visokom štoperu, koji je za reprezentaciju odigrao devet mečeva, nisu promenili ni sve bolji rezultati u prvenstvu. FCSB je vezao četiri trijumfa tamo, od čega je na poslednja tri svih 90 minuta igrao i Dava. Postigao je čak Kamerunac pogodak protiv Petrolula, drugi u sezoni. Ipak, posle remija sa Anderlehtom (2:2) u četvrtak, Bekali je poslao jak signal.

Ekspresno je reagovao gazda Botošanija Valeriju Iftime, koji je odmah putem medija poručio Davi da je dobrodošao u njegovom timu. Tako da, za Afrikanca nema problema, ali strategu Nikolajeu Diki sigurno nije svejedno i očekuje da na zimu dobije barem jednog novog defanzivca.

20.00: (3,90) Univerzitatea Kluž (3,40) FCSB (2,00)

Na poslednja tri prvenstvena meča FCSB je primio samo jedan gol, a neće biti iznenađenje ako se to ne promeni ni danas. Univerzitatea Kluž je jedan od najslabijih i najneefikasnijih timova u ligi, pretposlednji je na tabeli sa 14 poena i svega 10 datih golova. U poslednja dva kola je izgubio od Farula (2:0) i Kluža (2:1).

Ovo će da bude drugi susret FCSB-a i Univerzitatee ove sezone. Novi prvoligaš je 17. jula odoleo u Bukureštu, odigrao je 1:1 i osvojio veliki bod.

---------------

Odbrojavanje je stiglo do kraja, danas je poslednji dan nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji preostalo mesto na letu iz snova za Katar i utakmici Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

RUMUNIJA 1 – 16. KOLO

Petak

Kindija – Botošani 2:2 (1:1)

Univerzitatea Krajova 1948 – Farul 1:2 (1:1)

Subota

Voluntari – Petrolul 0:1 (0:1)

Sepsi – Univerzitatea Krajova 0:1 (0:1)

Nedelja

UTA Arad – Arđeš 0:1 (0:1)

Rapid Bukurešt – Kluž 2:1 (1:0)

Ponedeljak

17.00: (2,75) Mioveni (2,75) Hermanštat (3,00)

20.00: (3,90) Univerzitatea Kluž (3,40) FCSB (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1FCSBĐiđi BekaliUniverzitatea Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara