Kamora (©Reuters)
Kamora (©Reuters)

FCSB pružio drugu šansu Klužu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 11:39

Aktuelni šampion ima novu priliku da se vrati na vrh tabele

Fudbaleri Kluža nisu iskoristili priliku koja im se ukazala u minulom kolu. FCSB je doživeo poraz od Akademike Klinčeni, da bi dan kasnije Železničari upropastili priliku da sednu na vrh: doživeli su poraz od Botošanija. Na njihovu sreću, lider se još jednom sapleo. Poraz od Hermanštata dao je novu šansu aktuelnom šampionu, koji pobedu za skok na prvo mesto traži protiv Voluntarija (19.30).

Nekadašnja Steaua sa utakmicom i bodom više sedi na vrhu tabele, pa je jasno da je pobeda imperativ za sastav iz Kluž Napoke. Četa Edija Jordaneskua je do poraza u minulom kolu bila u sjajnoj seriji nepobedivosti od deset utakmica, videćemo da li je poraz od Botošanija najava lošijih dana ili aktuelni šampion ima snage da se ekspresno vrati na pobedničke staze.

Izabrane vesti

Vitorul se bori za opstanak i pred susret sa drugoplasiranim timom lige sedi na suprotnom kraju tabele. Pretposlednji tim lige je posle 22 susreta sakupio 20 bodova, četiri više od Poli Jašija i čak 27 manje od Kluža.

U prvom delu sezone su Železničari slavili u Voluntariju (1:0), gol odluke postigao je moldavski reprezentativac Katalin Itu. Klub koji je pre 10 godina osnovan je poslednji put slavio protiv jednog od najuspešnijih rumunskih ekipa u novijoj istoriji tamošnjeg fudbala još u decembru 2016. godine, a interesantano je da su u poslednjih 13 mečeva ova dva sastava samo jednom remizirala (u novembaru 2015. godine).

Jordanesku zbog povrede ne može da računa na vezistu Adrijana Gideu, pa bi u startih 11 trebalo da ga odmeni upravo čovek koji je rešio minuli meč sa Voluntarijem, pomenuti Itu. Ostatak postave kao pre nedelju dana protiv Botošanija, pa bi na teren trebalo da istrči sledećih 11: Balgradean, Manea, Vinisijus, Burka, Kamora, Deak, Hoban, Itu, Čipčiju, Debeljuh i Kostače.


RUMUNIJA 1 - 23. KOLO

Petak

Arđeš Pitešti - Vitorul 1:0 (0:0)

Subota

Kindija - UTA Arad 1:1 (1:0)

Dinamo B. - Sepsi 0:0

Nedelja

Poli Jaši - Astra 2:3 (1:3)

Klinčeni - Krajova 0:0

Hermanštat - FCSB 1:0 (1:0)

Ponedeljak

16.30: (1,95) Botošani (3,45) Gaz Metan Medijas (4,10)

19.30: (1,25) Kluž (5,80) Voluntari (12,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CFR KlužVoluntariRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara