Denis Man u duelu sa Lukasom Lejvom iz Lacija (©Reuters)
Denis Man u duelu sa Lukasom Lejvom iz Lacija (©Reuters)

FCSB se ne šali, želi da svrgne Kluž sa trona

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.08.20. | 13:33

Ekipa iz Bukurešta na svom terenu dočekuje Vitorul iz Konstance u derbiju drugog kola rumunske Lige 1

Šampion Kluž posrće na start sezone. Nije uspeo da pobedi Sepsi u derbiju Transilavnije posle eliminacje iz kvalifikacija za Ligu šampiona od zagrebačkog Dinama. Vicešampion Univerzitatea je slabija nego prošle sezone, kao i trećeplasirana Astra. Možda je u ovom šampionatu naših istočnih suseda došlo vreme za velikana – FCSB.

Ekipa iz Bukurešta, naslednik nekadašnje Steuea, prošlog meseca je uzela Kup Rumunije, prvi pehar posle pet godina posta, a u novu Ligu 1 klub kontroverznog vlasnika Điđija Bekalija ušao je jači, spreman da se povrati primat u državi od Kluža.

Izabrane vesti

FCSB ima dve velike nade rumunskog fudbala Denisa Mana i Florijana Komana, koji bi uskoro mogli da budu prodati. Za Mana se interesuju Italijani, pre sevga Torino, a za Komana Kristal Palas. Cena im je veća od 10.000.00 evra.

Bekali je ovog leta doveo Sergiua Busa kao slobodnog igrača iz Gaz Metana. Iz Univerzitate su stigli Mariuš Briseag, Oktavijan Popeskua i Andrei Vlad, dok je iz Akademike Klinčeni došao Aleksandru Buziuk.

Na premijeri nove sezone FCSB je ubedljivo pobedio oslabljenu Astru u Đurđu sa 3:0, u četvrtak pao je i jermenski Širak na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, takođe sa 3:0, a danas (20.00) na svom terenu igra protiv nekadašnjeg šampiona, Vitorula. Ekipa iz Kostance je razočarala prošle sezone, a i na startu nove je odigrala samo 1:1 protiv novog člana elite, UTA iz Arada. Na klupi nije više Georgi Hadži. On je napustio kormilo Vitorula prošlog meseca.

U prethodnom šamionatu Rumunije obe pobede je ostvario FSCB. U Bukureštu je slavio sa 2:1, a u Konstanci sa 2:0. Vitorul poslednje tri utakmice ne zna za pobedu protiv velikana. Trener domaćeg tima Toni Petrea može da računa na najjači sastav sa Manom, Komanom i Busom u napadu. Za 180 minuta u novoj sezoni, FCSB nije primio gol iako je tokom prošle sezone ostao bez stuba odbrane, srpskog štopera Bogdana Planića.

Vicešampion Univerzitatea je pobedila prošle nedelje na premijeri Sepsi u Svetom Đorđu sa 1:0. Ekipa iz Krajove je ušla oslabljena u ovaj šampionat, a u tim nije više ni srpski internacionalac Uroš Ćosić. Najbolji strelac tima iz Đurđua Denis Alibek nekoliko nedelja je na izlaznim vratima, ali iskusni napadač još nije otišao iz Astre. Spominje se kao pojačane nekih turskih klubiova, ali i šampiona Kluža. Igrao je na premijeri protiv FCSB-a, ali je mislima daleko od Đurđua.

Prošle sezone ova dva tima su odigrala četiri meča. Univerzitatea je pobedila tri puta, a jednom izgubila. Nema mnogo pogodaka kada igraju Krajova i Astra. Na četiri od pet prethodnih pet mečeva dolazilo je 0-1 gola.

RUMUNIJA 1 – 2. KOLO

Petak


Gaz Metan Medijaš - Argeš 2:0 (1:0)

/Bako 41, Dumitru 52/

UTA Arad - Voluntari 0:0

Subota

Hermanštat - Akademika Klinčeni 2:2 (1:0)

/Balan 27, Fortes 90+1 - Patriče 67, Serban 90+6/

Kluž - Sepsi 0:0

Nedelja

14.30: (1,60) Botošani (3,80) Poli Jaši (6,00)

17.00: (1,63) Univerzitatea Krajova (3,80) Astra (5,70)

20.00: (1,90) FCSB (3,45) Vitorul (4,20)

Ponedeljak

20.00: (3,80) Čindija Targovište (3,35) Dinamo Bukurešt (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FCSBUniverzitatea KrajovaAstraVitorulRumunija 1RumunijaRumunska ligaLiga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara