Foto: Reuters
Foto: Reuters

FCSB više nema prava na grešku: Derbi poslednja prilika za prekid dominacije Kluža

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 12:54

Trka za tron u Rumuniji bliži se raspletu

Nedeljni poraz Krajove sveo je listu kandidata za šampionski tron na dva imena, a prelomni momenat u trci između FCSB i Kluža mogao bi da predstavlja upravo međusobni susret zakazan za danas (19.30).

Nekadašnja Steaua je sa dva vezana poraza prepustila čelo tabele Klužu koji će susret dočekuje sa dva boda prednosti, te bi eventualna pobeda u gostima predstavljala dragocen iskorak ka četvrtoj uzastopnoj šampionskoj kruni. Duel u Bukureštu, sa druge strane, za domaćina je prilika da prekine loše rezultate i vrati se na čelo trke u kojoj nije završio kao prvi još od sezone 2014/15.

Izabrane vesti

Motiv više iz perspektive FCSB predstavljaće želja za osvetom rivalu koji je pre samo dve nedelje posle penal ruleta slavio u Superkupu Rumunije, a recept na putu do tri boda domaćin bi mogao da prepiše iz prethodnog međusobnog okršaja u šampionatu. Tim iz prestonice Rumunije u martu je uspeo da savlada velikog rivala (3:0) posle pet susreta u kojima je ukupno osvojio samo bod, a do trijumfa je stigao slomivši otpor u nastavku. Strelci za FCSB u tom susretu bili su Olaru, Tanase i Morutan, međutim okolnosti su se značajno promenile od tog momenta.

Olaru je već nedeljama nije u konkurenciji, a kapiten Florijan Tanase koji je ujedno i prvi strelac tima, poput cele ekipe je u padu forme. Upravo bleda izdanja i porazi od Sepsija (1:2) i Krajove (2:0) bili su povod navijačima da javno iskažu nezadovoljstvo, te su najvatrenije pristalice kluba poslale poruku lideru i njegovim saigračima "Probudite se", i sami svesni da bi eventualni poraz mogao da ih košta trofeja.

Iako su gosti u boljoj poziciji, poraz od Krajove (1:2) pre dva kola otkrio je boljke Kluža, a trener Edi Jordanesku naglasio je težinu naredog izazova.

"Izgubili smo od Krajove, bio je to frustrirajući epilog jer nismo zaslužili da ostanemo praznih šaka. Ipak, ekipa je dobro reagovala protiv Botošanija i svesni smo danas očekuje težak izazov protiv FCSB koji bi trebalo da kruniše sav trud i napor. Rival je vrlo kavalitetan, pokazao je kvalitet vredan borbe za vrh i svesni smo da mogu da nam naprave probleme. Bez obzira na ishod, borba se nastavlja, to je borba u tri pravca. Ulog je još uvek veliki i kakav god ishod bio, tri kluba će ostati konkurenti za tron", rekao je trener Kluža.

RUMUNIJA, PLEJ-OF - 5. KOLO

Subota

Botošani - Sepsi 2:1 (1:0)

Nedelja

Klinčeni - Krajova 1:0 (0:0)

/Konstantin 54ag/

Ponedeljak

19.30: (2,85) FCSB (3,00) Kluž (2,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

FCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara