Ilustracija (©AFP, ©Shutterstock)
Ilustracija (©AFP, ©Shutterstock)

Felaini i Pele produžavaju decenijski post, Zahavi i društvo izašli iz "podruma"

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.08.20. | 08:27

Dva interesantna duela danas na startu 6. kola kineske Superlige

Četiri dana fudbala, jedan odmora. Takav je avgustovski program u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Posle 24 sata pauze danas će lopta nastaviti da se kotrlja pošto na teren u okviru 6. kola Grupe A u podne izlaze Šandung i Henan, a 120 minuta kasnije Šangaj Šehnua i Guangdžou RF.

U prevodu - znamo da je to zabavnije - Šandung Lija Ksiaopenga ukršta koplja sa kormilarom Henana Vangom Baošanom, odnosno Maruan Felaini i Gracijano Pele udaraju na manje poznatu brazilsku trojku u sastavu Fernando Karanga, Ivo i Enrike Durado. Drugi duel dana obeležiće okršaj stratega Čoija Kang-hija i Đovanija van Bronkhorsta, dok će u polju bitku da vode, sa jedne strane, Stefan El Šaravi, Obafemi Martins i Stefan Mbija, a na drugoj Eran Zahavi, Musa Dembele i Duško Tošić.

Izabrane vesti

Šandung je svoju kampanju započeo prilično dobro, zaradivši 10 bodova u uvodnih pet mečeva. Nakon slavlja na startu, a potom remija i poraza, ekipa Lija Ksipapenga uspela je da iznenadi glavnog kandidata za titulu, Guangdžou Evergrande. I to na njegovom terenu. Izvojevali su Felaini i Pele pobedu, a potom i "overili" Šenžen u narednom kolu, pa bi ih treće uzastopno slavlje odvelo na 13 bodova, iznad ostalih u Grupi A.

Henan je, u međuvremenu, prosečno beležio bod po utakmici. Jednom je slavio, i po dva puta remizirao i bivao poražen. U protekloj rundi upravo su Crveni đavoli platili ceh za pomenuti poraz Guangdžoua, pošto ih je četa Fabija Kanavara isprašila u gostima sa 3:1.

Ştadion Šandunga nije bilo srećno lovište za Henan, jer tamo nije pobedio na devet poslednjih gostovanja. Tačnije, prethodni put je tamo slavio još 2009.

Rožer Guedes je jedini igrač koji je van protokola za ovaj meč, dok na drugoj strani iz istog razloga odsustvuje Kristijan Basogog, dok je Ke Žao povređen.

U drugoj utakmici Grupe A koje su zakazane za danas u kineskoj Superligi, Šangaj Šenhua dočekuje Guangdžou RF na stadionu Daljen sportskog centra. Zbrku na vrhu tabele mogao bi da naprvai i ovaj duel, jer su četiri najbolja razdvojena sa samo dva boda. Šangaj Šenhua nalazi se na četvrtoj poziciji sa 10 bodova, pa bi ga eventualna pobeda lansirala na čelo, barem dok na teren ne izađe branilac titule Evergrande.

Tri pobede i remi iz poslednje četiri utakmice oživeli su sezonu Šenhue pošto je četa južnokorejskog stručnjka Kang-hija izgubila u uvodnom meču od Kanavarovih pulena. Karakteristično je da su El Šaravi, Martins i društvo pobede izvojevali držeći se vitalnog vođstva, a svako od tri njihova slavlja postignuto je razlikom od jednog gola.

Minimalna pobeda od 1:0 protiv Dalijana pre tri dana pomogla je Guangdžou RF-u da izađe iz "podruma", ali u taboru bivšeg kluba Dragana Stojkovića Piksija znaju da treba još mnogo posla ako žele da zadrže status u prvoj diviziji.

Nedavna istorija sukoba ovih rivala otkriva da je Šenhua postigla najmanje tri gola na poslednja četiri domaća meča protiv Guangdžou RF-a u svim takmičenjima.

KINA 1 - 6. KOLO

GRUPA A (Dalijen)

Sreda

12.00: (1,65) Šandung (3,60) Henan (5,10)

14.00: (1,90) Šangaj Šenhua (3,45) Guangdžou RF (3,80)

Četvrtak

12.00: (1,90) Guangdžou Evergrande (3,45) Đijangsu (3,80)

14.00: (2,60) Šenžen (3,20) Dalijen Aerbin (2,60)

*** kvote su podložne promenama


GRUPA B (Sučou)

Petak

12.00: (2,50) Hebei (3,20) Vuhan (2,70)

14.00: (2,60) Čungćing (3,20) Šiđiažuang (2,60)

Subota

12.00: (3,40) Tjenđin Teda (3,35) Đindao (2,05)

14.00: (2,65) Peking Guan (3,20) Šangaj SIPG (2,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1HenanGuangdžou R&FŠandungŠangaj Šenhua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara