Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fener bez Ozila prekida seriju neuspeha kod kuće

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 13:48

Istanbulski tim je na poslednje tri utakmice na svom terenu osvojio samo bod

Ukoliko želi da nastavi šampionsku trku za gradskim rivali, Fenerbahče nema pravo na grešku. Ili barem ne na toliko učestale kikseve. Od početka februara do danas, u prethodnih šest rundi, ekipa Erola Buluta ostvarila je samo tri pobede. Zapravo, nije to toliko loš učinak, posebno ako znamo koliko je Fener prethodne sezone bio sklon saplitanju, ali pored odličnog Galatasaraja i nepogrešivog Bešiktaša, moraće Kanarinci da budu konstantniji.

Svaki od pomenuta tri neuspeha (dva poraza i remi) u prethodnih mesec i po dana Fenerbahče je ostvario kod kuće, ali je pobedama na strani koliko-toliko zadržao korak za istanbulskim timovima. A seriju mečeva bez pobede na Sukru Saračoglu stadionu pokušaće da prekinu danas protiv Genčlerbirligija (17.00) i time uhvate malo vazduha pred derbi sa Bešiktašom u narednoj rundi.

Izabrane vesti

"Moramo da pobedimo na svakom od preostalih 12 utakmica, počevši od meča protiv Genčerbirligija, koji će biti kao finale za nas. Jasno nam je da ukoliko želimo da odemo na derbi sa samopouzdanjem, moramo da pobedimo Genčlerbirligi", rekao je Bulut na konferenciji pred meč.

17.00: (1,22) Fenerbahče (6,50) Genčlerbirligi (13,0)

Tim iz Ankare, ukazuje na to tradicija, idealan je protivnik za prekid Fenerove crne serije. Kanarinci na prethodnih 19 prvenstvenih duela protiv Genčlerbirligija nijednom nisu poraženi, a samo dva puta je klub iz glavnog grada Turske u tom periodu uspeo da izvuče bod u Istanbulu.

Međutim, kadrovski problemi sa kojima se Bulut susreće pred današnji duel nisu zanemarljivi. Mesut Ozil će se treninzima vratiti tek za nedelju dana, pošto je povredio zlog protiv Antalije početkom marta. Zbog suspenzije neće biti ni Enera Valensije (pet golova, dve asistencije), kao ni Dijega Perotija, Sinana Gumuša i Sadika Čiftpinara. Dobre vesti su da se u tim vraćaju Dimitris Pelkas (pet golova, šest asistencija) i Čaner Erkin.

Gosti su se posle samo dva osvojena boda na prethodnih 11 utakmica našli na dnu Superlige, zbog čega su nedavno optustili Mehmeta Altiparmaka i na njegovo mesto doveli Ozčana Bizatija, koji će danas upisati debi na klupi svog novog kluba. Bizati zbog povreda neće moći da se osloni na Bogdana Stančua i Zargo Turea, dok Pjer-Ives Poloma nema pravo nastupa jer je suspendovan.

TURSKA 1 – 30. KOLO

Petak

Bašakšehir - Bešiktaš 2:3 (0:1)

/Turuk 52, Ba 76 - Larin 42, Velinton 68, Žozef 84/

Subota

Sivas - Karagumruk 1:0 (1:0)

/Arslan 45+1/

Alanja - Antalija 4:0 (2:0)

/Babakar 28p, Pektemek 39, Bekiroglu 83, Gulselam 90+4/

Kajzeri - Galatasaraj 0:3 (0:1)

/Falkao 44, Onjekuru 81, 89/

Nedelja

Ankaragudžu - Geztepe 3:0 (1:0)

/Borven 28, 61, Čekiči 63/

Erzurum - Trabzon (u toku)

Gazijantep - Denizli (u toku)

17.00: (1,22) Fenerbahče (6,50) Genčlerbirligi (13,0)

Ponedeljak

17.00: (2,60) Kasimpaša (3,20) Konja (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fenerbahčegenčlerbirligi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara