Fener definitivno otpisao Zvezdinu želju, problem je plata od 2.380.000 evra neto

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 17:17

Žorž Žezus ne računa više na Alija Samatu i Maksa Majera

Pokušava Crvena zvezda već dve sedmice da dovede kvalitenog napadača, i tako zaokruži priču uoči početka kvalifikacija za Ligu šampiona. Ali povremeno deluje da odgovorni iz Ljutice Bogdana rade Sizifovski posao, počv od Kasijere sve velike želje su im klizale uz ruku. Mada je Crvena zvezda pucala visoko ako znamo da se interesovala za Andreaža Šporara iz Sportinga, koga je portugalski klub procenio na 4,5 miliona evra.

U žižu je pre tri dana isplivao nekadašnji član Aston Vile Mbvana Ali Samata, koji je poslednjih godinu dana igrao kao pozajmljeni fudbaler Fenerbahčea u redovima Antverpena. Dao je šest golova Samata u Belgiji, ali nije ubedio ljude iz Fenera da zaslužuje novu šansu u redovima jednog od najvećih turskih klubova. Iz Istanbula ovog popodneva stiže sledeća vest: portugalski stručnjak definitivno je iz svih planova izbacio Samatu i poručio mu da može da promeni sredinu. Pored Samate, sjajni stručnjak odlučio se da se zahvali na saradnji iskusnom štoperu Roju Kaulerku. On je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Gacijantepu, ali je na prvom pripremnom meču u Istanbulu napravio grešku. Žorž Žezus ga je precrtao i pre puta na bazični deo priprema u Austriju.

Izabrane vesti

Pored njih dvojice Žorž Žezus je iz takmičarskog pogona eliminisao i Nemca Maksa Majera.

Kada bismo pričali samo o statusu reprezentativca Tanzanije Crvena zvezda bi imala “auto-put” da dovede ne tako davno najboljeg strelca belgijskog prvenstva. Moraće Ali Samata iz profesionalnih razloga da promeni sredinu... Međutim, Afrikanca štiti važeći ugovor sa Fenerom do 2024. godine, i godišnja primanja od 2.380.000 evra u neto iznosu. Pored toga Samata ima određene bonuse u slučaju timskog uspeha (bez obzira što neće biti u protokolu), pa može do juna da inkasira blizu tri miliona evra.

Jasno je da Crvena zvezda ne može da mu ponudi takve finansijske uslove. Preliminarni plan je bio da Samata dođe na jednogodišnju pozajmjicu u Ljutice Bogdana, ali da srpski šampion maksimalno plaća 50 posto ugovora brzonogog napadača. Konkretizacija se čeka.


tagovi

Mbvana Samata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara