(©MN Press)
(©MN Press)

Fenjer ponovo opekao Vojvodinu: Ranđelović odbranio penal u 90. minutu i sačuvao bod Radniku na Karađorđu

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.02.23. | 18:09

Radnik i Vojvodina i drugi put ove sezone remizirali identičnim rezultatom – 1:1

Surdulica slavi golmana Stefana Ranđelovića! Bod u džepu Radnika mogao je u 90. minutu da sa bele tačke izvuče najbolji strelac Vojvodine Nikola Čumić, ali je njegov udarac sa kreča odbranio Ranđelović i tako postao apsolutni heroj današnjeg meča u Novom Sadu. Na kraju Radnik iz Surdulice drugi put ove sezone uspeo je da otkine bod Staroj dami, nakon što se utakmica završila identičnim rezultatom kao jesenas u Surdulici – 1:1 (1:1).

Šamar koji su dobili u Lučanima u prošlom kolu, kada su stigli samo do boda protiv Mladosti (1:1), zabrideo je obraze fudbalere Vojvodine, tako da sedam dana nije bilo dovljno da se od njega oporave i vrate na pobednički kolosek. Izabranici Milana Rastavca imali su priliku da se vrate u željeni ritam protiv ”fenjeraša” Radnika na svom “Karađorđu”, ali je ekipa iz Surdulice uspela drugi put ove sezone da otkine deo plena favorizovanim Novosađanima.

Izabrane vesti

Vratio se Slavojub Đorđević u ulozi šefa struke Radnika skoro godinu dana nakon što je napustio klupu Vojvodine i uspeo da donese Radniku ogromni bod iz Novog Sada, što je treći meč u nizu bez poraza za tim iz Surdulice, koji je zakucan za dno tabele Mozzart Bet Superlige. Tako je Đorđević svoj bivši klub dodatno udaljio od primanrog cilja, trećeg mesta i jeseni u Evropi, budući da Vojvodina pre ovog kola imala zaostatak od sedam bodova za trećeplasiranim TSC-om.

Tek što su istečali na teren “Karađorđa”, već u trećem minutu igre, Danoski je šokirao domaću ekipu, ali za ovaj pogodak mora da se zahvali prvensteno štoperu Lala Traoreu, koji je napravio neshvatljivu grešku pred svojim golom, a potom i saigraču Makariću, koji je taj poklon pokupio i servirao mu na tacni, na tri metra ispred gola Carevića. Ipak, samo petnaest minuta bilo je dovoljno Malbašiću i Čumiću da isprave grešku Traorea i vrate u život svoju ekipu: Malbašić je posle kornera glavom loptu poslao na drugu stativu, a onda je u praznu mrežu smestio Čumić, koji je tako stigao do svog svog osmog pogotka. Ispostavilo se da je to konačan ishod ovog susreta.

Sasvim očekivano su posle toga inicijativu i posed lopte imali domaći i želeli do preokreta, ali su Surduličani dobro dolevali i nisu dopustili Voši da stvori neku ozbiljniju priliku do kraja poluvremena. S druge strane svoju šansu su čekali iz kontranapada ili eventualno neki novi kiks poslednje linije, ali više nije bilo pogodaka.

Mogao je Traore da se na početku drugog poluvremena iskupi za kiks sa starta meča, ali je njegov pokušaj glavom odbranio golman Ranđelović. Na isteku sata igre morao je Baraj mnogo bolje da namesti nišansku spravu i realizuje iz velike blizine odličnu asistenciju Đorđevića, ali mu je lopta prešla preko noge i završila daleko iznad gola.

A gosti su bili zadovoljni bodom i čekali priliku da zaprete iz tranzicije ili nakon prekida.

Nije ovo bio dan Traoreu, osim greške kod gola delovao je nesigurno u pojedinim momentima, što je omogućilo novajliji Ljubisavljeviću da upiše debi u dresu Stare dame, a osvežio je Rastavac i vezni red ulaskom Milosavljevića i Uroša Nikolića. Kasnije, kad više nije imalo šta da se čeka, krenuli su domaći superofanzivno, pa su priliku dobili napadači Vukčević i Milošević, koji je imao stoodstotnu šansu dva minuta pre kraja da donese trijumf Lalama, ali je rezervista Stojanović spasio prazan gol u poslednjem momentu.

A onda je u sledećem napadu opet Milošević našao u glavnoj ulozi, nakon povlačenja Bordarenka iznudio je penal, a Čumićev udarac zaustavio Ranđelović i sačuvao veliki bod za Radnik.

VOJVODINA – RADNIK – 1:1 (1:1)

/Čumić 19 - Danoski 3/

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 1000

Sudija: Miloš Milanović

 VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6 – Bjeković 6, Vitas 6, Traore 5 (od 67. Ljubisavljević 6), Đorđević 6 – Topić 5,5, Zukić 6 (od 67. Milosavljević 6) – Baraj 5,5 (od 74. Milošević 7), V.Simić 6 (od 46. U.Nikolić 6), Čumić 6 – Malbašić 6,5 (od 74. Vukčević -). 

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović 8 – Lazić 6, Bondarenko 5, Stevanović 6, Jokić 5,5 – Abubakar 6, Oreščanin 6 – Radulović 6 (od 84. Stojanović 7), Subotić 6 (od 74. Dražić -), Danoski 6,5 (od 60. Duronjić 5,5) – Makarić 6,5

Igrač utakmice: Stefan Ranđelović (Radnik) 8.

MOZZARTBET SUPERLIGA -

Četvrtak

Napredak - Radnički Niš 2:0 (0:0)

/Šarić 55p, Bastajić 65/

Voždovac - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Nešković 68 - Adamović 31/

Petak

Vojvodina - Radnik 1:1 (1:1)

/Čumić 19 - Danoski 3/

18.00: (1,35) Čukarički (5,00) Kolubara (9,00)

Subota

14.00: (15,00) Javor (7,25) Crvena zvezda (1,18)

16.00: (1,50) TSC (4,10) Spartak Subotica (7,00)

18.00: (1,75) Novi Pazar (3,60) Mladost Novi Sad (4,90)

Nedelja

16.30: (1,27) Partizan (5,80) Radnički 1923 (11,00)

***napomena: kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaStefan RanđelovićRadnik SurdulicaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara