Feran Tores (©Reuters)
Feran Tores (©Reuters)

Feran Tores o nedostatku golova: Ja sam krilo, a ne špic

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.06.22. | 09:58

Mladi napadač Barselone govorio o svom učinku u proteklih šest meseci i otkrio da ga je svojevremeno, u više navrata, zvao Real Madrid

Pogodila je Barselona s igračima dovedenim u zimskom prelaznom roku. Pjer-Emerik Obamejan dao je najveći doprinos pomaku u igri tima i proboju na drugo mesto Primere. Dani Alves je doprineo iskustvom, ali i pozitivnom energijom popravio raspoloženje u svlačionici, a Adama Traore i Feran Tores pomogli su u osvajanju nekih važnih bodova, mada se od njih dvojice možda očekivao i efikasniji učinak, odnosno više golova i asistencija.

Tores ih je sakupio po četiri, a Traore nije uspeo da se upiše u strelce, ali je dvaput to omogućio saigračima.

Izabrane vesti

U razgovoru za popularnu radio-stanicu iz Španije, Kadena Kope, Tores je govorio i o svom učinku za Katalonce u prvih šest meseci po dolasku iz Mančester sitija.

"Ne osećam pritisak, miran sam. Ja sam krilo, a ne špic, ali kada imam priliku, volim da dam gol, kao i da asistiram saigračima. Zadovoljan sam jer sam pored golova doprineo ekipi svojim radom na terenu. Ambiciozan sam igrač i želim da učim i napredujem. Analiziram svoje igre kako bih bio još bolji", objasnio je 22-godišnji napadač koji je, inače, više od četiri prvenstvena gola dao samo u prvoj sezoni po dalsku među Građane, kada je sedam puta bio strelac u Premijer ligi.

Nekadašnja nada Valensije iz Engleske je došao u Barselonu za 55.000.000 evra, uz potencijalnih 10.000.000 kroz bonuse. U pomenutom intervjuu otkrio je da je u prošlosti imao i nekoliko poziva Real Madrida.

"Prvi je bio kada sam igrao na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina i probijao se u prvi tim Valensije. Bio sam zadovoljan trenutnom situacijom, pa sam odbio. Pre toga su me triput zvali, ali bilo je prerano da se selim u Madrid i odvajam od porodice. Zajedno smo odlučili da je bolje da ostanem u Valensiji".

Pošto se brzo dokazao na Mestalji, Tores je 2020. kao 20-godišnjak prešao u Mančester siti za 23.000.000 evra. Pre povratka u Španiju osvojio je Premijer ligu, Liga kup i igrao finale Lige šampiona.

"Sam dolazak u Barselonu je ogromna stvar, a presudio je poziv Ćavija Ernandeza. Reč je o velikom igraču i brzo me je ubedio u svoje planove, tako da sam učinio sve što sam mogao da bih došao. Znao sam da klub prolazi kroz težak period i da neće biti lako plasirati se u Ligu šampiona. To bi bio veliki neuspeh, ali uspeli smo i sada se okrećemo novoj sezoni u kojoj ćemo pokušati da ponovo osvajamo trofeje", istakao je mladi napadač.

Osvrnuo se fudbaler Barselone i na dešavanja u svom prvom klubu, Valensiji. Slepi miševi nikako da se vrate u vrh španskog fudbala, što ga posebno boli.

"Loše stvari se dešavaju poslednjih godina. Voleo bih da se sutra vratim u Valensiju", izjavio je 22-godišnjak iz mesta Fojos kod Valensije, mada je po trenutnom stanju stvari to malo verovatno u skorije vreme.

Feran Tores se, inače, zabavlja sa ćerkom španskog selektora Luisa Enrikea, ali tvrdi da to ne utiče na njihov odnos u reprezentaciji.

"Imamo odličnu saradnju, pre svega profesionalnu. Bitno je da budeš pametan, jer karijera je jedno, a privatni život drugo. Luis Enrike od prvog dana ima veliko poverenje u mene i pratio bih ga do smrti", poručuje Tores.


tagovi

Feran ToresBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara