Sa meča Zvezda – Ferencvaroš (©MN Press)
Sa meča Zvezda – Ferencvaroš (©MN Press)

Ferencvaroš predlaže ujedinjenje: Želimo Srednjoevropski kup sa Zvezdom, Partizanom, Dinamom, Slavijom...

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 14:42

Predlog je dao Gabor Kubatov, predsednik mađarskog kluba

Ideja regionalnih liga se polako ugasila. Nije bilo dovoljno zainteresovanih na svim stranama, pa ni postojane opredeljenosti čak u jednom klubu, nego kako su se uprave menjale.

Možda neće biti regionalnih liga, ali moglo bi da bude – regionalnog kupa. I to pod nazivom Srednjoevropski kup. Nije nepoznat Evropi, igrao se pod tim nazivom ili kao Mitropa kup punih 65 godina!

Izabrane vesti

Ugašen je onda kada su se na Balkanu poveli ratovi umesto loptanja. Ali, mogao bi uskoro ponovo da zaživi i to kao ideja iz Mađarske.

Na tu temu pričao je predsednik Ferencvaroša Gabor Kubatov za list Nemzetisport. Pitanje je bilo da li bi mađarski klub, koji je nedavno igrao u Ligi šampiona, bolje prolazio kada bi imao jače rivale u ligi (zvuči i nama poznato), a njegov odgovor je doneo novu ideju.

„Naravno da bi bilo bolje i to bi bilo bolje za sve. Onda bismo bili uspešniji i na međunarodnoj sceni, prošli bismo dve, tri možda i više rundi u raznim kupovima. Moja želja je da nekako započnemo Srednjoevropski kup u kojem bismo igrali sa klubovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke i Rumunije. Bili bi to prestižni mečevi sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Dinamom iz Zagreba, Slovanom iz Bratislave, Plzenom, Slavijom iz Praga“, otkrio je Kubatov.

Na pitanje da li je realno da se tako nešto dogodi, prvi čovek Ferencvaroša je dodao:

„Čini mi se da je UEFA otvorena za takva takmičenja. Mislimo da bi tako nešto donelo ne jednu nego brojne prednosti svima. Nije isto ni sponzorima da li ulaze na tržište od deset ili od 45 miliona ljudi. A, da ne pričamo o tome koliko bi takve utakmice bile svima zanimljive, mislim da bi interesovanje bilo ogromno“, smatra predsednik Ferencvaroša, koji je ove jeseni igrao u Ligi Evrope u grupi sa Crvenom zvezdom.

A, Mitropa kup je postojao od 1927. do 1992. godine. Osvajali su ga, pored ostalih, Milan, Torino, Bolonja, Sparta Prag, Ferencvaroš, ali i Partizan, Vojvodina, Borac iz Banjaluke...


tagovi

FK PartizanFK Crvena zvezdaFerencvaroš

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara