(©Reuters)
(©Reuters)

Fernando Gago i Aldosivi na popravnom kod Platensea, Urakan želi reprizu prvog kola

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.07.21. | 22:50

A, Atletiko Tukuman da upiše prve bodove u novoj sezoni i odbrani domaći teren

Nema ove sezone velikih imena na terenima u Argenitini, ali ih ima kraj terena. Mladi stručnjaci, kao što je Fernando Gago, počeli su da peku trenerski zanat, a neki od njih će se po prvi put susresti sa čarima „pravog“ argentinskog šampionata.

Najbolja liga Gaučosa vratila se posle 16 meseci pauz, a u međuvremenu su održana dva izdanja Liga kupa Argentine u kojima su trijumfovali Boka juniors i Kolon. U šampionatu Argentine na kakav smo navikli, pre no što je pandemija virusa korona umešala svoje prste i privremeno promenila format, titulu će braniti Boka juniors.

Izabrane vesti

Liga ponovo broji 26 timova, ove noći nema velikih derbija, ali će na teren Platense, koji je uz Sarmijento Hunin postao novi član elite. Uštinuo je Platense bod na startu Himnasija La Plati, a kada mu je to pošlo za rukom nije nemoguća misija da sva tri uzme protiv Aldosivija na svom uporištu.

Platense je uhavtio na spavanju Himnasiju (2:2). Blickrig sredinom prvog poluvremena mogao je timu iz La Plate doći glave, ali se tu videlo neiskustvo Platensea. Novopečeni prvoligaš nije sačuvao prednost od dva gola, pa pred okršaj sa Aldosivijem ne može da se pohvali skidanjem skalpa.

Fernando Gago je početkom tekuće godine preuzeo kormilo Aldosivija, a u novoj sezono i dalje čeka na prve bodove i nada se da će „skinuti mrak“ na gostovanju Platenseu. Rutinirao je Patronato sastav Fernanda Gaga, pokazao mu je da je za velika ostvarenja zelen, kako tim, tako i trener. Aldosivi i Gago imaju još dosta da uče, a prvi korak ka izlasku iz škole je osvajanje tri boda protiv Platensea.

Neće moći Fernando Gago da računa na Hoakina Indakoeču u kojem je proključala argentinska krv. Pocrveneo je treći put na poslednjih šest utakmica na kojima je imao pravo nastupa. Definitivno neko na koga se Gago ne može osloniti, jer će ga ostaviti na cedilu kada mu dođe žuta minuta. A, to je prečesto. Ali će zato mladi strateg ponovo imati na raspolaganju Federika Đina i Martina Kauterucija.

U Argentini više nema velikih imena kao što je Karlos Tevez, ali i dalje ima igrača koji su u prethodnoj deceniji nosili nacionalni dres. Dva su u Aldosiviju – Fabrisio Koloćini i Emilijano Insua, koji su imali zavidne karijere u Evropi. Sada su produžena ruka Fernanda Gaga.

Podjednako zanimljiv biće i okršaj Atletiko Tukumana i Urakana, koji će ukrstiti koplja na stadionu Hoze Fijero. Imali su Tukuman i Urakan dijametralno suprotan ulazak u sezonu. Urakan je okrenuo Defensu i Hustisiju (2:1) na svom igralištu, a Tukuman se vratio sa punom mrežom sa gostovanja Lanusu (2:4)

Tradicija kaže da kada se sastanu Tukuman i Urakan dolazi remi u poslednje vreme. Prethodna dva susreta završena su podelom bodova, a takav ishod više bi odgovarao Urakanu, koji se već sladio i zasigurno neće imati ništa protiv da nastavi sa uvećanjem bodovnog učinka.

ARGENTINA 1 - 2. KOLO

Subota

00.00: (2.65) Tukuman (3.10) Urakan (2.80)

02.15: (2.35) Platense (2.95) Aldosivi (3.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ArgentinaArgentina 1PlatenseAldosiviAtletiko TukumanUrakan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara