©AFP
©AFP

Fernando Santos ne može da preboli Srbiju: Imali su oni svoje zasluge, ali to su bili naši nedostaci

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 15:19

"Ovde smo zbog naše odgovornisti, koju smo preuzeli odmah posle meča Srbijom", rekao je vremešni strateg

Selektor Portugalije Fernando Santos ne može da preboli to što ga je Srbija pobedom na Lužu poslala u baraž za Svetsko prvenstvo u Kataru, pa njegova selekcija mora da ostvari dve pobede u pet dana kako bi se domogla završne smotre svetskog fudbala.

Portugalci sutra igraju protiv Turske u Portu, a ukoliko slave 29. marta će na istom mestu dočekati pobednika utakmice između Italije i Makedonije. Malo je reći da je vremešni selektor Portugalaca pod pritiskom tammošnje javnosti.

Izabrane vesti

"Ovde smo zbog naše odgovornisti, koju smo preuzeli odmah posle meča Srbijom. Ali to je prošlost, želimo na svetsko prvenstvo i moramo da pobedimo. Sve ostalo mora da ostane po strani", rekao je Santos.

(1,43) PORTUGALIJA (4,70) TURSKA (8,50)

Srbija je u Lisabonu slavila posle preokreta i to golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu, ali Santos smatra da su pre svega presudili propusti njegovog tima.

"Srbija je imala svoje zasluge, ali to su pre svega bili naši nedostaci. Da smo igrali dobro, ispunili bismo cilj. Volim da se držim svoje ekipe, pobedili smo u dva finala u kojima smo bili do sada", rekao je Santos, koji je sa Portugalcima osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine i Ligu nacija 2019. godine.

Portugalska javnost je navikla na vrhunske rezultate, pa se Santos u slučaju eliminacije suočava i sa eventualnim otkazom.

"To nije problem za mene. Fokusiran sam na sutrašnji meč. Pritisak je pozitivan faktor, ovi igrači imaju mnogo iskustva".

Da bi se došlo do već viđenog finala baraža sa Italijom prvo moraju da se savladaju neugodni Turci (četvrtak, 20.45).

"Jake i slabe strane delove turskog tima prepustiću svojim igračima. Turska ima dosta individualnog kvaliteta, odlični su u polju, dosta kreativni. U pitanju je veoma snažan takmičarski tim, koji igra srcem. Moramo da im pariramo u tom aspektu. Imaju veoma važne igrače, kao što je Čalhanmoglu, izuzetno brze napadače".


tagovi

Fernando Santos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara