Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Fešta na Bombonjeri: Mogu li Bijelsa i Suarez da stanu na put razigranom Mesiju i kompaniji?

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.11.23. | 23:05

Južnoameričke kvalifikacije za Mundijal 2026. godine: Probuđeni Urugvaj sa Argentincem na kormilu gostuje noćas (01.00) na kultnom stadionu u Buenos Ajresu protiv svetskog i kontinentalnog šampiona

Svetski šampion zavodi red u Južnoj Americi. Argentinci imaju maksimalan učinak posle četiri kola, dok najveći rival Brazil posrće na startu kvalifikacija za Mundijal 2026. godine u SAD-u, Mesksiku i Kanadi.

Gaučosi u narednih pet dana imaju dva velika izazova, prvo dočekuju Urugvaj, a onda gostuju Brazilu. Lionel Mesi i drugovi žive na sedmom nebu posle Katara i nastavili su seriju pobeda, ali ovako jake rivale nisu imali.

Izabrane vesti

Branioci svetskog trona su do sada uglavom igrali prijateljske utakmice (Panama, Australija, Indonezija) dok su u kvalifikacijama bez primljenog gola redom nanizali trijumfe protiv Ekvadora, Bolivije, Paragvaja i Perua. Ipak, nije reč o kremu južnoameričkog fudbala i tek sada protiv Urugvaja noćas (01.00) na rasprodatoj Bombonjeri će svetski prvaci imati prvi veliki ispit od titule u Dohi.

Selektor Lionel Skaloni koristi skoro iste igrače kao u Kataru. Menjaju se samo sporedne uloge i pozive dobijaju rezervisti. U tabor svetskog šampiona se na ulazi lako. Glavna snaga su i dalje Mesi, Di Marija, Martinez, Romero, Lautaro... Mesi nije u takmičarskom ritmu jer se šampionat SAD-a završio za njegov Inter iz Majamija još prošlog meseca. Odigrao je omaleni as svih 90 minuta prošle nedelje u prijateljskom meču sa Njujork Sitijem. Povreda je prošlost. Mesijeva energija vodiće i ovog puta svetske šampione u poslednjem meču u godini na domaćem terenu.

01.00: (1,60) Argentina (3,90) Urugvaj (7,00)

Argentinski stručnjak Marselo "Ludak" Bijelsa je potpuno resetovao urugvajski tim otkako ga je preuzeo posle neuspeha u Kataru, napravio smenu generacija, pobedio Brazil prošlog meseca i najavio novo učešće na najvećoj pozornici.

Argentinci ne znaju za poraz u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal od marta 2017. godine, kada su izgubili u La Pazu od Bolivije sa 2:0. Posle toga 25 mečeva bez poraza za Gaučose. Skaloni nije poražen na 14 mečeva na klupi Argentine, od kraha na startu Mundijala od Saudijske Arabije (1:2). Mesi je protiv Urugvaja odigrao 12 utakmica, pobedio je na osam, dok je dva puta poražen i igrao nerešeno.

01.30: (1,85) Čile (3,50) Paragvaj (5,00)

Skaloni je za ovu akciju pozvao debitante, bekove, desnog iz Majorke Pabla Mofea i levog iz Olimpijakosa Fransiska Ortegu. Mesiju će u špicu da se pridruži verovatno Hulijan Alvarez i Nikolas Gonzales, mada šansu traži i raspucani as Intera Lautaro Martinez. Na sredini sigurni su Enco Fernandez, Aleksis Mekalister i Rodrigo de Paul.

El Loko je vratio u tim veterana Luisa Suareza, koji igra sjajno u dresu Gremija i bori se za titulu u Brazilu. Nekadašnji as Ajaksa, Liverpula, Barselone i Atletika igraće prvi put od Mundijala u Kataru. Videćemo da li će Bijelsa da mu da šansu do starta ili će prednost da dobije mlađi Darvin Nunjez iz Liverpula. Drugi veteran, as Boke Juniors, Edison Kavani, van stroja je zbog povrede.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – 5. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Peru u toku

Venecuela – Ekvador u toku

Petak

01.00: (1,60) Argentina (3,90) Urugvaj (7,00)

01.00: (3,40) Kolumbija (3,30) Brazil (2,35)

01.30: (1,85) Čile (3,50) Paragvaj (5,00)

***kvote su podložne promenema



tagovi

Južna AmerikaMarselo Bijelsafudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Argentinereprezentacija UrugvajaLuis SuarezKvalifikacije za Mundijal 2026.Lionel Skaloni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara