Žiarno Kerk i Fjodor Smolov (©AFP)
Žiarno Kerk i Fjodor Smolov (©AFP)

Fešta u Moskvi: Spektakularan derbi Lokomotive i Dinama, na kraju podela plena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 17:42

Pružili su fudbaleri gradskih rivala sjajnu predstavu iako susret nije imao takmičarski značaj

UEFA je izbacila ruske klubove iz međunarodnih takmičenja i tako zahvaljujući dominaciji Zenita obesmislila borbu za brojne klubove u Premijer ligi. Dinamo je dugo bio glavni takmac lideru iz Sankt Peterburga, činilo se da je bio u stanju da mu pomrsi račune, ali je posustao i onda se potpuno predao kada su klubovima iz teritorijalno najveće zemlje sveta uvedene sankcije zbog rata u Ukrajini. Bio je na putu da prekine seriju od tri poraza pobedom, ali na kraju može da se zadovolji samo remijem u sudaru sa Lokomotivom - 3:3 (1:3).

S ozbirom daje trka za titulu gotova, a nema izlaska na evroscenu, motiva je malo. Ipak, pronašli su volju za igrom fudbaleri Lokomotive i Dinama zbog rivalstva (iako nije u pitanju najveći moskovski derbi). Igrali su rasterećeno, na gol više, sa željom da prisutnima na tribinama prirede kvalitetnu fudbalsku predstavu. Na kraju je Dinamo ostao drugi, Lokomotiva šesta sa osam bodova manje.

Izabrane vesti

Podela plena je na kraju bio i najpravedniji ishod, gosti su doduše nešto više pretili, ali Lokomotiva je u drugom poluvremenu uspela da nadoknadi dva gola minusa, pokazala veliku želju da ostane neporažena i na kraju taj cilj ostvarila.

A sve je počelo katastrofalnom greškom iskusnog golmana Lokosa. Giljerme je poslao očajan pas ka jednom od svojih saigrača, Fjodor Smolov ga je presekao, sjurio se ka golu i rutinski doneo prednost Dinamu protiv doskorašnjeg tima. Dobro ruski napadač poznaje Brazilca.

Uspeo je domaćin da poravna. Odlično je u 28. minutu Nair Tiknizjan izveo korner sa leve strane, Tin Jedvaj dobro skočio i glavom zakucao loptu u mrežu Dinama. Mladi Rus je posle pogotka hrvatskog reprezentativca pao na kolena, upisao je prvu asistenciju ove sezone.

Nerešen rezultat je na snazi bio samo pet minuta, uzvratili su gosti ekspresno. Sjajan šut Arsena Zaharijana sa ivice kaznenog prostora, pocepao je mrežu iza Giljermea. Jedvaj je potom skrivio penal, pa je već u 38. minutu Danil Fomin uvećao prednost Dinama na 3:1.

Po povratku sa pauze Lokomotiva je krenula silovito, a do gola je stigla u 65. minutu. Sjajan pas talentovanog Žirana Kerka, Jan Kuhta beži odbrani Dinama i rutinski matira Šunina. Samo pet minuta kasnije verovatno i najlepši momenat na utakmici. Fantastična akcija Lokosa. Odlična lopta na levu stranu, Isidor je na prvu šalje pred gol rivala, Kuhta petom (možda i slučajno) do Kerka, a ovaj bez problema pronalazi put do nebranjene mreže - 3:3.

RUSIJA 1 – 29. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Soči – Nižnji Novgorod 0:0

Subota

Ufa - Arsenal Tula 2:1 (1:1)

/Kabutov 13, Agalarov 75 - Kangva 25/

Rostov - Himki 2:1 (2:0)

/Tugarev 12, Poloz 17 - Mirzov 90+6/

Lokomotiva - Dinamo 3:3 (1:3)

/Jedvaj 28, Kuhta 65, Kerk 72 - Smolov 9, Zaharjan 33, Fomin 38/

Ahmat - Krilja Sovjetov 1:0 (0:0)

/Konate 54/

Nedelja

13.00: (2,30) Ural (3,20) Rubin (3,25)

15.30: (3,80) Spartak Moskva (3,60) Zenit (1,95)

18.00: (3,50) Krasnodar (3,45) CSKA Moskva (2,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ruska premijer ligaLokomotiva MoskvaDinamo MoskvaŽirano KerkFjodor SmolovTin Jedvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara