Mehdi taremi slavi gol (©Reuters)
Mehdi taremi slavi gol (©Reuters)

Festival penala i poker Taremija: Porto ugrabio Ligu šampiona i odložio Benfikinu proslavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.05.23. | 23:41

Iranac stigao do 100. gola u Portugaliji...

Porto je uradio što je do njega: pregrmeo je gostovanje Famalikau, obezbedio učešće u grupnoj fazi Lige šampiona iduće sezone – tome kumovao i Bragin remi – i odložio Benfikunu proslavu. Sada mu preostaje samo da čeka i nada se. Za titulu će mu biti potrebno čudo, ali u globalu na Dragau ne mogu da budu nezadovoljni sezonom.

Titula će Portu – sva je prilika – izmaći i završiti kod arhineprijatelja, međutim, dva trofeja su već tu. Osvojen je Liga kup i Superkup, a preostaje mu bitka za pehar u Kupu Portugalije. Pride, ponovo će igrati u Ligi šampiona. Možda bi i krunu odbranio da je u seriju ušao ranije. U Vila Novi je stigao do devete vezane prvenstvene pobede, a apsolutni heroj bio je Mehdi Taremi – 4:2 (2:2).

Izabrane vesti

Brdo gluposti napravio je Porto u prvom poluvremenu, omogućio Famalikau da se vrati iz mrtvih, ali je na koncu domaćin bio taj koji je više poklanjao. Činio je to i šakom i kapom. VAR soba radila je svako malo, nije imala mira. Viđen je festival jedanaesteraca, a najviše je profitirao iranski golgeter.

Možda Porto neće biti prvak, ali je blizu da Portugaliji da najboljeg strelca. Mehdi Taremi je isporučio poker golova Famalikau – od toga dva sa bele tačke, a VAR mu je u finišu poništio asistenciju zbog ofsajda – i obišao Žoaa Marija i Gonsala Ramosa iz Benfike. Došao je do „kote 21“ u Primeiri, ostavio napadača Orlova na tri iza sebe i bio daleko najzaslužniji što na Lužu ne slave i pre gradskog derbija sa Sportingom.

Imao je Mehdi Taremi na svom kontu jedan het-trik ove sezone u Primeiri, otišao je korak dalje protiv Famalikaa, koji je dobrano uzdrmao Porto u finišu prvog poluvremena. Ivan Haime rastao je na Dragau, a večeras „svom“ klubu zadao prvi udarac. Mogao je i do drugog pogotka, ali je Santijago Kolombato uzao loptu, namestio na kreč i – pogodio za izjednačenje.

Ipak, u nastavku je Mehdi Taremi vratio utakmicu na prvobitna podešavanja... Prvi put u karijeri dao je poker golova na jednoj utakmici – tako nešto nije viđeno pet godina u Primeiri, još od kada je blistao Edinjo – i stigao do jubilarnog 100. u Portugaliji.

U meču u kome je glavni sudija imao pune ruke posla i četiri puta pokazao na belu tačku, srpski reprezentativac  Marko Grujić proveo je na terenu 68 minuta. Zamenjen je odmah nakon trećeg pogotka iranske gol-mašine.

PRIMEIRA – 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Maritimo – Vizela 1:0 (0:0)

/Klaudio Vink 90+6/

Subota

Aruka - Šaves 1:0 (0:0)

/Sila 63pen/

Santa Klara - Portimonense 1:0 (1:0)

/Andreizinjo 27/

Boavista - Braga 1:1 (0:0)

/Nžije 90+3 - Kanon 59ag/

Famalikao - Porto 2:4 (2:2)

/Haime 33, Kolombato 44pen - Taremi 7pen, 10, 67pen, 75pen/

Nedelja

16.30: (1,77) Gimarais (3,50) Žil Visente (4,90)

19.00: (2,20) Kasa Pia (3,40) Estoril (3,30)

19.00: (2,40) Fereira (3,35) Rio Ave (2,95)

21.30: (2,70) Sporting L. (3,35) Benfika (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortoFamalikaoPrimeiraPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara