FIFA kaznila Partizan: Nema transfera do 2024, ali jedna uplata obara presudu

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.04.22. | 19:40

U pitanju je dug prema Luganu na ime transfera Filipa Holendera

Partizan je u igri za oba domaća trofeja, igrao je klub iz Humske proleće na evropskoj sceni, ali situacija na crno-beloj strani Topčiderskog brda je daleko od idealne. Čak bi se moglo reći da je dramatična. Prema navodima Sport Kluba FIFA je kaznila beogradski klub zabranom registracije novajlija u tri naredna prelazna roka. Ili još preciznije: crno-beli neće moći da angažuju pojačanja najdalje do zime 2024!

Prema informacijama Sport Kluba, svetska kuća fudbala se odlučila za kaznu zbog neispunjavanja finansijskih obaveza prema švajcarskom Luganu na ime transfera reprezentativca Mađarske Filipa Holendera.

Izabrane vesti

Napadač rodom iz Kragujevca prvo je igrao na pozajmici u Humskoj, koju je Partizan platio 50.000 evra. Kasnije je ugovoren transfer težak 450.000 evra, koje je Partizan trebalo da isplati u nekoliko rata. Sport Klub je došao do saznanja da je srpski vicešampion imao obavezu da do marta reguliše zaostala dugovanja. Međutim, švajcarski klub ostao je bez uplate, pa se obratio FIFA. Svetska kuća fudbala nije dugo čekala – suspendovala je Partizan do izmirenja obaveza, najduže u tri naredna registraciona perioda. Kazna važi i na državnom nivou.

Ako kazna ostane na snazi, crno-beli neće moći da koriste letnji prelazni rok 2022. i 2023. i zimski 2023. Međutim, imaće šansu rukovodstvo Partizana da se ispravi. Čim izmire dugovanja kazna će će automatski biti ukinuta. Teoretski to može da se desi i toku sutrašnjeg dana.


tagovi

Filip Holender

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara