FIFA odlučila: Zvezda igra na Kosovu!

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.09.19. | 16:41

Duel bi trebalo da bude odigan početkom oktobra

Crvena zvezda će duel protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice, u okviru šesnestine finala Kupa Srbije, igrati na teritoriji južne pokrajine. Ovu informaciju ekskluzivno je prneo portal Kosovo Online, pozivajući se na pismo koje je poslao zamenik generalnog sekretara FIFA Matijas Grafstrem.

On je još pismeno 20. septembra obavestio predsednika Fudbalskog Saveza takzovanog Kosova Agima Ademija da susret između Trepče i Crvene zvezde može da bude odigran u Kosovskoj Mitrovici.

Izabrane vesti

U pismu koje je u ime FIFA potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem ta organizacija se poziva na odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) od 24. januara 2017.
“Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: ‘Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo’. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FFK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra”, navodi se u pismu FIFA do kojeg je došao Kosovo Onlajn.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara