Filip Kostić dokusurio lidera! Lajpcigu poljuljane šampionske ambicije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.01.20. | 17:30

Domaćin slavio sa 2:0 i probio se na deveto mesto Bundeslige

Moralo je i to da se dogodi. Lider Bundeslige Lajpcig doživeo je prvi poraz nakon tri meseca, tačnije od 26. oktobra prošle godine kada je poražen u Frajburgu, pa sada ima samo dva boda više od drugoplasiranog Menhengladbaha, a već večeras na samo bod udaljenosti mogao bi da priđe minhenski Bajern. Lajpcig je pao u Frankfurtgu protiv Ajntrahta i to zahvaljujući golovima Almamija Turea i srpskog reprezentativca Filipa Kostića, koji je konačan rezultat postavio u četvrtom minutu nadoknade - 2:0 (0:0).

Ajntrahtu je ovo prvi put u sezoni da je uspeo da veže dve pobede, pa se sada probio na deveto mesto nemačkog prvenstva, sa ambicijama da se dodatno približi mestima koje vode u Evropu. Sa druge strane, Lajpcigu je ovo prilično neprijatan poraz, i stiže u prilično nezgodnom trenutku s obzirom da ga narednog vikenda očekuje derbi sa Menhengladbahom.

Izabrane vesti

Domaćin nije bio bolji tim na ovom meču, već lukaviji, a može se reći i srećniji, s obzriom da su gosti imali pozamašan broj neiskorišćenih prilika. U prvih 45 minuta domaćem golu pretili su Verner, Nkunku i Hajdara, ali je onda na početku drugog usledio istinski šok za sastav Julijana Nagelsmana. Hintereger je sjajno uočio usamljenog Turea, koji je sa ivice kaznenog prostora razornim dropkik udarcem pogodio mrežu nemoćnog Gulašija.

Filip Kostić je već u 51. minutu mogao da učini ono što je uradio u poslednjim trenucima utakmice. Odlično je probio po levom boku, ušao u gol šansu sa sve igračem na leđima, ali je onda usledila prilično loša realizacija, pa je Gulaši ovoga puta sprečio da lopta završi u njegovoj mreži. Ta reakcija mađarskog čuvara mreže dala je krila gostima, koji su napadali do kraja utakmice. Mukiele je u 74. minutu pogodio prečku, a samo dva minuta kasnije iz odlične situacije Verner je gađao preko gola.

Kada je sve te nalete prebrodio, domaći tim je uspeo da se konsoliduje i sačeka svoj trenutak da reši pitanje pobednika. Pasiensija je sjajno uočio Kostića, koji se prikrao iza leđa protivničkoj odbrani i onda iz neposredne blizine matirao Gulašija. Od početka utakmice na terenu je igrao i Mijat Gaćinović, kojeg je u drugom minutu nadonknade zamenio Kor, dok je Dejan Joveljić čitav meč presedeo na klupi za rezervne igrače.

Menhengladbah je do važnih bodova protiv Majnca stigao zahvaljujući izuzetno raspoloženom Alesanu Plei, koji je golovima u 24. i 76. minutu doneo preokret svom timu, dok je konačan rezultat postavio Nojhaus evroglom u 87. minut - 3:1 (1:1).

Majnc je na ovoj utakmici vodio golm Kvajsona od 11. minuta, ali je potom plea majstorski iskoristio dva centašuta svojih igrača. Ipak, prava poslastica je sačuvana za sam finiš meča, kada je Florijan Nojhaus iskoristio istrčavanje Zentnera i lobovao ga sa oko 40 metara udaljenosti.

Stelac u pobedi Uniona nad Augzburgom (2:1) bio je i nekadašnji reprezentativac Srbije Neven Subotić. On se dobro snašao kod kornera svog tima u 47. minutu, dok je konačan rezultat postavio Ingvartsen u 61. minutu. Svih 90 minuta u veznom redu Herte proveo je Marko Grujić. Ekipa iz Berlana odnela je veliku pobedu posle preokreta u Volfzburgu (2:1) Domaćin je vodio golo Mehmedija, dok su sa druge strane pogađali Torangariga i Lukebakio.

BUNDESLIGA - 19. KOLO

Petak
Borusija Dortmund - Keln 5:1 (2:0)
/Gereiro 1, Rojs 29, Sančo 48, Haland 78, 87 – Ut 65/

Subota
Ajntraht - RB Lajpcig 2:0 (0:0)
/Ture 48, Kostić 90+4/

Menhengladbah - Majnc 3:1 (1:1)
/Plea 24, 76, Nojhaus 87 - Kvajson 11/

Frajburg - Paderborn 0:2 (0:0)
/Antvi Dđej 48, Sabiri 84/

Union Berlin - Augzburg 2:0 (0:0)
/Subotić 47, Ingvartsen 61/

Volfzburg - Herta 1:2 (0:0)
/Mehmedi 68 - Torangariga 74, Lukebakio 90/
18.30: (1,23) Bajern (7,00) Šalke (10,5)

Nedelja
15.30: (2,50) Verder (3,40) Hofenhajm (2,75)
18.00: (1,40) Leverkuzen (4,80) Fortuna Diseldorf (7,75)

*** kvote su podložne promenama

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara