Filip Mladenović (©Starsport)
Filip Mladenović (©Starsport)

Filip Mladenović: Dolazak uz Legiju najbolji potez

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 14:31

„Nisam hteo da idem iz Poljske“, kaže srpski bek

Mogao je da bira Filip Mladenović prošlog leta kojem će se privoleti carstvu. Imao je ponude i da se vrati na zapad Evrope, ali on je prelomio da ne napušta zemlju u kojoj je fudbalski eksplodirao.

Samo je u julu razdužio dres Lehije iz Gdanjska, a zadužip Legije iz Varšave, perjanice poljskog fudbala u poslednje dve decenije.

Izabrane vesti

Izbor se pokazao kao pun pogodak. Od početka sezone do danas Mladenović važi za jednog od najboljih igrača Legije, a statistika mu je kao da igra ofanzivnog vezistu, a ne levog beka: pet golova i devet asistencija!

Lako i brzo sam letos odlučio da ostanem u Poljskoj, nisam želeo da odem negde drugo. Najpre zato što sam dobro upoznao ligu, naučio sam jezik, a znao i sam i kakav je Legija klub. Mogao sam da čekam avgust, septembar, da mi stigne neka jača ponuda, ali sam verovao, što se i pokazalo, da sam povukao najbolji potez. Mada, nisam očekivao da će od starta da krene sve ovako dobro“, pričao je Mladenović za poljski Sport.

Upravo taj osećaj da je sve dobro i da ga ništa ne tišti je lansirao Mladenovića u orbitu, da igra najbolje mečeve u karijeri.

Ništa se posebno nije dogodilo, radim sve što sam radio i pre, samo se sada psihički i fizički osećam sjajno. I slažem se da sam već duže vreme u odličnoj formi. I ja sam zadovoljan samim sobom. Želim da ovaj trend dobrih partija produžim što je duže moguće“.

Igrao je odlično jesenas Mladenović i za reprezentaciju Srbije, a stigao mu je poziv i za naredno okupljanje, od novog selektora Dragana Stojkovića.

Svaki poziv za reprezentaciju je veliak stvar za mene. Pogotovo što ću u martu imati priliku da igram ponovo protiv Portugalije. Pre dve godine sam igrao protiv njih, bio mi je to prvi nastup za državni tim posle duge pauze. Izborili smo 1:1 u gostima i time sam zaslužio da dobijem novi poziv. Dres sa te utakmice sam doneo na poklon treneru Lehije Pjotru Stokovjecu, jer je on bio najzaslužniji što sam se vratio u tim Srbije“, ispričao je Filip Mladenović.


tagovi

Filip MladenovićLegija Varšavafudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara