Filip Stanković (Printscreen)
Filip Stanković (Printscreen)

Filip Stanković 'skinuo' prvi penal na Čizmi, Inter mu već sprema plan za sledeću sezonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 01:30

Sin Dejana Stankovića izrastao u heroja Sampdorijine pobede nad Barijem

U nedelji kada su Interu u Ligi šampiona došli glave penali, njegov golman Filip Stanković odbranio je svoj prvi u italijanskom fudbalu otkako je uplivao u profesionalne vode.

Srpski čuvar mreže je u 30. kolu Serije B 'skinuo' jedanaesterac na gostovanju Bariju, omogućivši Sampdoriji, timu kojem ga je Inter letos pozajmio, da dođe do sva tri boda golom u finišu meča (0:1).

Izabrane vesti

Sin proslavljenog srpskog fudbalera i legende Intera Dejana Stankovića pročitao je u 72. minutu nameru Đuzepea Sibiljija sa bele tačke i tako peti put od starta sezone sačuvao mrežu u drugom rangu italijanskog fudbala, prvi put još od 9. decembra i utakmice sa Lekom (2:0). I još važnije, tom odbranom ključno uticao na to da gol Pajtima Kasamija tri minuta pre kraja utakmice bude pobedonosan.

(odbranu možete pogledati na 3:05)

Zanimljivo, bio je to njegov prvi odbranjen penal u italijanskom fudbalu otkako je prekomandovan među seniore. Prethodno je dva puta čitao namere protivničkih fudbalera na kaljenju u Volendamu, dok je ove takmičarske godine u pet navrata već bio matiran iz jedanaesteraca.

Iako je ponikao u Interovoj akademiji i ima 22 godine, Stanković još nije debitovao za seniorski tim Nerazura. Iskustvo je pre Sampdorije sakupljao jedino u pomenutom Volendamu gde je proveo prethodne dve sezone. Naredne sezone bi pak mogao da oseti čari Serije A. Naime, Gazeta piše da lider italijanskog prvenstva već kuje planove srpskom čuvaru mreže za narednu sezonu u kojoj namerava da mu pronađe klub u elitnom rangu u kojem bi sticao iskustvo.

To bi ujedno trebalo da znači da planira da mu produži i ugovor, jer aktuelni mu ističe na leto.




tagovi

Filip StankovićSampdorijaInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara