Kutinjo (© Reuters)
Kutinjo (© Reuters)

Filipe Kutinjo se vraća u Brazil: Hoće da bude deo ozbiljnog projekta i ide na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 14:34

Sve izvesniji rastanak sa Barselonom

Papiri pokazuju da mu je ostalo 18 meseci ugovora sa Barselonom, novi trener Ćavi mu je pokazao izlazna vrata, a srce Filipea Kutinja kuca za povratak kući. Prema informacijama uglednih brazilskih medija, 29-godišnji vezista bi u 2022. mogao da zaigra u tamošnjoj Seriji A.

Prvi favorit za Kutinjov potpis je Atletiko Mineiro. Novi prvak države, koji je u pohodu na šampionski naslov angažovao dva vrsna golgetera Hulka i Dijega Kosta, mogao bi uskoro da dobije još jedno zvučno pojačanje. Štaviše, sam Kutinjo je obavestio čelnike sadašnjeg kluba da mu je najveća želja da se vrati tamo gde je sve počelo, da među svojima pokuša na ispravni kolosek vrati karijeru koja odavno nije onakva kakvom se nadao dok je bio u Liverpulu.

Izabrane vesti

Atletiko Mineiro se čini kao sjajan izbor. Klub je u usponu, zasut milionima lokalnih privrednika, napašće i što bolji rezultat u Kopa Libertadores, a Filipe Kutinjo želi da bude deo tog projekta. Pre svega kako bi bio na oku Titeu u godini Mundijala, jer želi da predstavlja Brazil u Kataru, a te šanse će mu porasti bude li neprestano pred očima selektora. Na Nou Kampu ionako ne igra, tek 608 minuta raspoređenih na 14 utakmica ove sezone.

Zato je rastanak izvestan. Ruku na srce, pominjali su se Arsenal, Totenhem, Everton i Njukasl kao kandidati za njegov potpis. Neko ne može da ga plati, neko nije po igračevoj volji, pa kad je već zapeo da se vrati u Brazil...

Pogotovo što se šuška da je Žorž Žezus najozbiljniji kandidat za novog trenera Atletiko Mineira, što celom projektu daje ozbiljnost.


tagovi

Filipe KutinjoBarselonaAtletiko Mineiro

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara