Filip Stanković (©Starsport)
Filip Stanković (©Starsport)

Filipu Stankoviću prija Holandija, nije savladan 355 minuta i prvi je na tabeli

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.02.22. | 10:04

Volendam je sve bliži plasmanu u Erediviziju, a još jedan krupan korak ka cilju mogao bi da načini u ponedeljak od 20 časova, kada će u sklopu 25. kola da gostuje Rodi

Filip Stanković, sin trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića, napravio je letos idealan potez za svoju karijeru, kada je prešao iz Intera na pozajmicu u holandskog drugoligaša Volendam. Uprkos problematičnom početku dobio je priliku da brani konstantno i vrlo brzo je dokazao veliki potencijal i kvalitet koji poseduje. Volendam je ubedljivo prvi u Erstediviziji, a priliku da dodatno poveća prednost na tabeli imaće u ponedeljak od 20 časova, kada će gostovati Rodi.

Pre ove sezone se dešavalo mladom Stankoviću da sedi na klupi Intera, ali još nije dobio priliku da debituje za prvi tim Nerazura. Zato je letos potražio pozajmicu, a milanski velikan ga je poslao u Holandiju. Adaptacija na početku ipak nije bila jednostavna.

Izabrane vesti

Stao je među stative već u 1. kolu protiv Ajndhovena (2:2), a u drugom je protiv ADO Den Haga dobio crveni karton u 10. minutu. Taj meč je Volendam izgubio sa 3:1.

Posle odrađene suspenzije morao je Stanković i na pet nedelja pauze zbog povrede skočnog zgloba. Vratio se tek u 11. kolu, protiv Telstara. Njegov tim je pobedio sa 5:1. Na naredne dve utakmice sa NAC Bredom i mladim timom AZ Alkmara je 19-godišnji čuvar mreže ostao nesavladan, ali je potom zbog nove sitne povrede propustio utakmice sa Emenom (2:2) i Ajaksom U21 (4:4),

20.00: (2,35) Roda (3,30) Volendam (2,85)

Vratio se Stanković na gol 22. novembra i od tada je nezamenjiv. Na narednih devet mečeva Volendam je pobedio sedam puta, uz dva remija, pa je izbio na prvo mesto na tabeli, sa četiri poena više od drugoplasiranog Emena. Prva dva tima će na kraju sezone direktno u Erediviziju, a trećeplasirani Den Hag zaostaje za Volendamom sedam bodova, a uz to ima i odigran meč više.

Filip Stanković je ukupno branio ove sezone na 15 utakmica, primio je 11 golova, a na osam susreta je bio nesavladan. To znači da je Volendamu mreža mirovala na 53,3 odsto mečeva na kojima je mladi golman bio na terenu. Statistički gledano, u čitavom takmičenju je bolji od njega samo Ronald Kuman junior, sin bivšeg trenera Barselone, po kojem je dobio ime. Kuman junior je branio na osam utakmica za Telstar, a nesavladan je na pet, odnosno 62,5 odsto mečeva. Naravno, Stanković ima skoro duplo više nastupa od 26-godišnjeg Holanđanina.

Volendam je u prošlom kolu savladao Utreht U21 sa 2:0 i tako oborio klupski rekord star 52 godine. Uspeo je da veže čak 22 utakmice bez poraza, niz kakav nikada pre nije napravio.

I mladi srpski čuvar mreže može da se pohvali lepim nizom, nije primio gol na poslednjih 355 minuta, još od susreta sa Telstarom 9. januara, završenom 2:1. Kvota u Mozzartu na to da će Stanković da ostane nesavladan i protiv Rode je 5,00.


tagovi

Holandija 2Erste divizijaFilip StankovićVolendam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara