Mark van Bomel, strateg Antverpena (©Reuters)
Mark van Bomel, strateg Antverpena (©Reuters)

Finale pre finala, nadamo se da ovog puta neće da bude uspavanka

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 14:05

Revanš meč polufinala Kupa Belgije između Antverpena i Union Sen Žiloaza na programu je u četvrtak od 20.45 časova. Briselski tim brani 1:0 iz prvog susreta

Finale pre finala Kupa Belgije. Tamošnja javnost je prilično složna, ko prođe dalje posle revanš meča Antverpena i Union Sen Žiloaza (četvrtak, 20.45) biće veliki favorit u meču za trofej protiv Mehelena. Iako se utakmica igra u Antverpenu, briselski tim je bliži prolasku dalje, pošto je u prvom duelu slavio sa 1:0.

Svestan je težine zadatka i trener domaćeg tima Mark van Bomel. Njegovi izabranici moraju da napadnu, a to Unionu ostavlja ono što on najviše voli: Prostor za kontranapade.

Izabrane vesti

Naravno da moramo da pazimo na Unionovu tranziciju, jer su mnogo jaki u tome. Istovremeno, moram da podvučem da nije reč o lenjoj ekipi koja čeka kontre. Oni uvek mogu da vas ugroze na više načina. Neće biti lako, ali moramo da probamo da pobedimo za naše navijače. Igramo kod kuće, što je svakako naša velika prednost“, poručio je Van Bomel.

Na stadionu u Duden parku Union je slavio pre mesec dana, golom Barta Nojvkupa u 84. minutu. Pored tog pogotka, malo toga vrednog smo videli u Briselu, bio je to jedan od dva šuta koji su uopšte i išli u neki okvir gola (Antverpen nije pogodio nijednom), a zbirno je bilo svega osam udaraca ukupno (5:3 za domaćina). Uspavanka koja je odgovarala obema ekipama, mnogo manje uzbudljiva od ligaških utakmica koje su one odigrale ove sezone.

20.45: (2,55) Antverpen (3,30) Union Sen Žiloaz (2,80) – prvi meč 0:1

Poslednjeg dana avgusta u šampionatu Belgije Antverpen je kod kuće savladao Union sa 4:2, pri čemu je tada pet golova postignuto u prvom poluvremenu, a Union je meč završio sa dva crvena kartona.

Posle toga je Union uzvratio sredinom januara, u prestonici je slavio sa 2:0. Bio je mnogo bolji na tom susretu, golovi Dantea Vanzira i Tedije Teume iz jedanaesterca bili su dovoljni za vredna tri boda.

Izvesno je, ove sezone ćemo da gledamo još dva duela Uniona i Antverpena, u prvenstvenom plej-ofu. Bila bi prava senzacija da kroz preostalih sedam kola Union ispusti 14, a Antverpen 12 bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Gent.

Union je doduše u lošoj formi, izgubio je poslednje dve prvenstvene utakmice uz čak osam primljenih golova. Sa po 4:2 je izgubio kod kuće od Standarda, pa kao gost od Vesterloa.

Ko god da pobedi večeras, osvojiće Kup Belgije. Ne sumnjam u to ni najmanje. Ne mislim pritom da je Mehelen loš, nego samo da su Union i Antverpen ove sezone daleko iznad njega. Očekujem otvorenu utakmicu, jer briselski tim je pobedio u prvoj, a pravilo gola u gostima ne postoji više. Antverpen mora da ide na pobedu, predsednik kluba Pol Gejsens zahteva trofej od igrača“, objasnio je nekadašnji fudbaler Crvenih đavola Aleks Černijatinski i podsetio na to da je prvi čovek Antverpena na početku sezone uložio dodatnih 10.000.000 evra kako bi imao ekipu koja je konkurentna za trofeje.

Antverpen je do sada četiri puta igrao finale Kupa Belgije, a u tri navrata je dolazio do pehara. Union je učestvovao dva puta u meču za trofej i u oba navrata trijumfovao, ali poslednji put je bio najbolji u ovom takmičenju još davne 1914. godine. Mehelen će igrati po sedmi put u finalu, a za sada ima dve pobede i četiri poraza. Nacionalni kup nije uspeo da odbrani Gent, prošlogodišnji osvajač.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

KUP BELGIJE – POLUFINALE (REVANŠI)

Utorak

Mehelen – Zulte 1:0 (0:0) – ukupan rezultat 3:1

/Bejts 76/

Četvrtak

20.45: (2,55) Antverpen (3,30) Union Sen Žiloaz (2,80) – prvi meč 0:1

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BelgijeAntverpenUnion Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara