Filipe Kutinjo (Reuters)
Filipe Kutinjo (Reuters)

Finalni pregovori za pozajmicu Kutinja!

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 14:55

Katalonci i Englezi dogovaraju poslednje detalje oko prelaska Brazilca

Barselona i Aston Vila su ušli u završne pregovore oko pozajmice Filipea Kutinja, javljaju katalonski mediji.

U taboru Barselone vlada veliki optimizam da će konačan dogovor biti postignut danas ili sutra. U pitanju je pozajmica, a trenutno se pregovara oko njene formule. Barselona želi da se Aston Vila obaveže na obavezan otkup s obzirom da igraču ugovor ističe u leto 2023. godine i da je ovo verovatno poslednja šansa da uzmu neki iole pristojan novac za pojačanje plaćeno 135.000.0000 evra Liverpulu. Sa druge strane, Aston Vila želi pozajmicu s opcijom kupovine. Iako su u pitanju prilično različiti stavovi, očekuje se da dve strane uskoro pronađu zajednički jezik jer se Barseloni žuri.

Izabrane vesti

Katalonski klub se nalazi u problemima do guše sa prekoračenim limitom za plate. Kutinjo ima jedan od najvećih ugovora u ekipi i njegovim odlaskom bi se budžet rasteretio i otvorilo bi se mesto za registraciju najvećeg zimskog pojačanja Ferana Toresa na kojeg Ćavi želi da računa za meč protiv Real Madrida u Superkupu Španije, 12. januara. 

Za Kutinja su se interesovali Njukasl, kao i neki brazilski klubovi, ali on želi u Aston Vilu koju trenira njegov nekadašnji saigrač Stiven Džerard. Brazilski klubovi nisu mogli da mu ponude platu koju ima u Barseloni, dok sa Njukaslom rizikuje ispadanje iz lige što nije dobra stvar u mundijalskoj godini. Kutinjo se nada da će kod Džerarda naići na poverenje i minutažu koji će ga vratiti u formu kako bi se našao na spisku brazilskog selektora Titea za Mundijal u Kataru.


tagovi

Filipe KutinjoZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara