A[raf Hakimi (Reuters)
A[raf Hakimi (Reuters)

Finansijska kriza jača od ambicija: Hakimi blizu Pari Sen Žermena, Inter traži 80.000.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 13:17

Posle odlaska Antonija Kontea, jedan od najboljih iz prošle sezone na izlaznim vratima Đuzepe Meace

Dođoh, videh, osvojih Seriju A i odoh. Tako će po smenu sudeći izgledati saga Ašrafa Hakimija u Interu. Finansijski problemi uzimaju danak i Inter će teško uspeti da sačuva jednog od najistaknutijih pojedinaca iz minule, šampionske sezone. Desni bek je izuzetno blizu Pari Sen Žermenu koji je isprva pokušao da u posao osim novca uključi i odlazak Leandra Paredesa u suprotnom smeru. Nerazure zanima isključivo novac i to ne 60.000.000 već 80.000.000 evra (uključujući bonuse) - to je potvrdio i transfer guru Đanluka di Marcio.

(2,00) Mančester siti (3,30) Čelsi (4,00)

Izabrane vesti

Prestonicu mode napustio je trener Antonio Konte, sprema se odlazak jednog od ključnih šrafova mašine koja je osvojila titulu prvaka Italije... već sada deluje da će Inter teško odbraniti pehar koji je čekao 11 godina.

Odlazak Hakimija sigurno neće biti jedini čin rasipanja šampionskog tima. Milano bi mogli da napuste Žoao Mario, Matijas Vesino, Rađa Najngolan, Stefano Sensi, Ivan Perišić... takođe nije isključeno ni da će Inter morati da rastavi napadački dvojac Romelu Lukaku - Lautaro Martinez, a verovatniji je odlazak Argentinca.

Situaciju sa Hakimijem pomno prate još minhenski Bajern i Čelsi koji bi u svojim redovima takođe videli momka čije su brojke iz prošle sezone na nivou kojeg se ne bi postideli ne ozbiljni vezni igrači - postigao je sedam i namestio deset prvenstvenih golova.

Hakimi je prvi fudbaler koji je prošlog leta pojačao klub sa Meace, a kako stvari stoje, biće i prvi koji je otišao ovog leta, a ko neki od interesenata, najverovatnije PSŽ odluči da plati 80.000.000, Inter će "biti dobar" 35.000.000 pošto ga je prethodnog leta doveo za 45.000.000 evropskih novčanica. Dragocen, ali ne i dovoljan novac da bi šampion u potpunosti doveo knjige u red.

Naravno da se priča i o potencijalnoj zameni za Hakimija, a za sada su u fokusu dva imena. Nekadašnji kapiten Rome Alesandro Florenci koji neće ostati u Parizu, odnosno Emersona Rojala, zvanično fudbalera Barselone koji je prethodnu sezonu proveo u Betisu. Reč je o fudbaleru sličnih karakteristika kao Hakimi čija se cena kreće između 20.000.000 i 25.000.000 evra.


tagovi

InterAšraf Hakimi

Obaveštavaj me

Inter
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara