Detalj s meča BiH i Finske u Zenici (©Reuters)
Detalj s meča BiH i Finske u Zenici (©Reuters)

Finska i Temu Puki rak-rana Zmajeva

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.06.22. | 11:36

Liga nacija, Grupa B: Bosna i Hercegovina u Helsinkiju protiv starog dužnika, Finske

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Ivailo Petev je uspeo da “preživi” na klupi Zmajeva. Pružena mu je još jedna šansa, a da li je nešto uspeo da promeni u igri svojih izabranika, videćemo večeras (18.00). Bosna i Hercegovina gostuje u Helsinkiju Finskoj. Rivala koji je u bližoj prošlosti bio rak-rana za Zmajeve i koštao ih boljeg plasmana. Prepreka koju nisu uspeli da preskoče u poslednja dva puta, pa će im ovo biti treća sreća.

Izabrane vesti

U novi ciklus Lige Nacija Zmajevi su ušli puni optimizma. Bugarski stručnjak je pozvao 31 igrača, na kojeg će računati u predstojeća četiri duela koja ih očekuju u narednih 10 dana. Za razliku od svih prethodnih okupljanja, javnost u BiH je zadovoljna spiskom, jer niko nije izostavljen. Bar od igrača koji igraju u dobrim formama. Očigledno da je i Petev odlučio da privoli navijače, što je jako dobar recept uoči starta novog ciklusa mečeva.

Svakako, prva asocijacija na Finsku jeste utakmica u Zenici, kada su u ključnom duelu za baraž na Mundijal, Zmajevi potpuno podbacili što i danas zaboli reprezentativni tabor BiH. Pre toga, u Helsinkiju je viđen remi, što je takođe mnogo uticalo na bodovni saldo.

18.00: (2,60) Finska (3,05) Bosna i Hercegovina (2,90)

Poučeni tim iskustvom, Zmajevi će večeras morati dodatno 'zapeti', kako bi se trijumfom otvorila ova sezona Lige Nacija.

Moramo mnogo naučiti iz tog poraza u Zenici. Ne smemo da pravimo individualne greške, jer oni to znaju kazniti. Želim da od prvog minuta da igramo agresivno, odgovorno, kvalitetno i verujem da možemo upisatidobar rezultat. To bi nam mnogo značilo pred naredne mečeve“, istakao je Ivailo Petev pred večerašnji susret.

Ono što može da ga raduje jeste činjenica da će moći računati na sve igrače. U tim se vratio i Miralem Pjanić, a svakako ne treba zaboraviti ni ime Nemanje Bilbije, momka koji je u mostarskom Zrinjskom odigrao sezonu iz snova, postigavši 33 gola. Najjači sastav Zmajeva je favorit u Helsinkiju definitivno. Međutim, Finci znaju kako se igra na rezultat.

20.45: (3,40) Crna Gora (3,00) Rumunija (2,35)

Posle ovog duela, BiH će u Zenici dočekati Rumuniju (7. jun), a onda sledi gostovanje Crnoj Gori (10. jun), dok će ovaj ciklus biti zatvoren domaćom utakmicom sa Finskom (14.jun).

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

B LIGA NACIJA – 1. KOLO

Subota

GRUPA 1

15.00: (4,60) Jermenija (3,40) Republika Irska (1,85)

GRUPA 3

18.00: (2,60) Finska (3,05) Bosna i Hercegovina (2,90)

20.45: (3,40) Crna Gora (3,00) Rumunija (2,35)

***kvote su podložne promenama

Četvrtak

GRUPA 2

Izrael – Island 2:2 (1:1)

/Abada 25, Vajsman 84 – Helgason 42, Sigurdson 53/

GRUPA 4

Slovenija – Švedska 0:2 (0:1)

/Forsberg 39, Kuluševski 88/

Srbija – Norveška 0:1 (0:1)

/Haland 26/



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara